Ο Βαγγέλης Παπουτσάκης είναι πρωταθλητής Ευρώπης στη πυγμαχία καθώς και πρωταθλητής Ελλάδας επί σειρά ετών. Παράλληλα πρέπει να γνωρίζεις ότι έχει πάρει και αρκετές διακρίσεις σε Παγκόσμια Τουρνουά. Έχει πάρα πολλούς πρωταθλητές άντρες αλλά και γυναίκες με κορυφαία την αδερφή του, Αντωνία που είχε μια εκπληκτική πορεία στη Ρίο αφού ήταν και η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που θα πήγαινε στην Ολυμπιάδα στο άθλημα της Πυγμαχίας αλλά και τη Νίκη Πίττα που είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2018.
Επιπλέον με τη βοήθεια του συνεργάτη του Νίκου Βλαχόπουλου αναλαμβάνει τη προετοιμασία πρωταθλητών και από άλλα αθλήματα όπως κωπηλασία ιστιοπλοΐα ποδόσφαιρο μπάσκετ πινγκ πονγκ καθώς και πόλο. Σήμερα μέσα από αυτή την υπέροχη συνέντευξη έχεις τη δυνατότητα να τον γνωρίσεις καλύτερα και ίσως να θέλεις να ξεκινήσεις γυμναστήριο, ειδικά αν μένεις Πειραιά αφού θα μπορέσεις να τον γνωρίσεις από κοντά στη διεύθυνση Παπαναστασίου 44 στη Καστέλλα.
1. Από ποια ηλικία ξεκίνησες τη Πυγμαχία και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε;
Ξεκινησα 11 χρόνων και αυτό που με παρακίνησε ήταν ότι ξύπνησε μέσα μου το ένστικτο της επιβίωσης, δηλαδή ένιωσα μέσα ένα δυναμισμό και μια ευεξία που δεν είχα νιώσει ποτέ ξανά!
2. Ποιος είναι ο αγώνας που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;
Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο όλοι οι οι αγωνες για μενα ήταν σημαντικοί και μαθήματα ζωης! Κυριως οι ήττες γιατί εκεί μαθαίνεις να μην υποτιμάς κανέναν και ότι χρειάζεται σκληρότερη δουλειά για να είσαι ο καλυτερος!
3. Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος πυγμάχος;
Χρειάζεται μυαλό ψυχή και να είσαι στρατιώτης στην προπόνηση και στην προσωπική σου ζωή!
4. Σίγουρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν και περιπτώσεις που έχασες, τι ήταν εκείνο που σε έκανε να πεισμώσεις περισσότερο και να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι;
Μέσα από την ήττα μαθαίνεις τα λάθη σου ,τον σεβασμό ,την ταπεινότητα και να είσαι πιο προετοιμασμένος για την επόμενη μάχη σου!
5. Έρχονται γυναίκες προκειμένου να μάθουν περισσότερα σχετικά με την αυτοάμυνα;
Το 60% των μελών που έχω καθώς και της αγωνιστικής μου ομάδας είναι γυναίκες! Αποκτούν αυτοπεποίθηση, γρήγορα ωραίο σώμα και βλέπουν πλέον το δυναμισμό που είχαν μέσα τους και δεν το γνώριζαν!
6. Ποιο είναι το πιο μικρό τμήμα ηλικιακά που έχεις αναλάβει;
Έχω τμημα από 6-9 χρόνων όπου κυρίως έχει αθλοπαιδιές και τις βασικές αρχές του αθλήματος και της βασικής γυμναστικής!
7. Ποια συμβουλή δίνεις στους νέους που θέλουν να ξεκινήσουν τη πυγμαχία;
Υπομονή, εμπιστοσύνη στους προπονητές και να μην μιλάνε πολύ (οι πράξεις μετράνε και το αποτέλεσμα)