Ήρθε η ώρα να ξεχάσεις τα κλασσικά κέικ που έφτιαχνες μέχρι στιγμής! Τώρα θα μπεις στην κουζίνα και θα ετοιμάσεις το πιο νόστιμο πατατοκέικ που έχει δοκιμάσει ποτέ κανείς!

Παρακάτω θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να είναι σίγουρη η επιτυχία!

ΥΛΙΚΑ

1,2 κιλά πατάτες ποικιλία Maris Piper
50 γρ βούτυρο, λιωμένο
χοιρινό δέρμα (από την κοιλιά του χοιρινού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΗΜΑ 1

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C/200C.
2. Κόβουμε έναν κύκλο λαδόκολλας για να χωρέσει η βάση ενός αντικολλητικού τηγανιού 20-23 cm.
3. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τις πατάτες όσο πιο λεπτές μπορούμε.
4. Περιχύνουμε λίγο από το βούτυρο την περγαμηνή στη βάση και επικαλύπτουμε καλά τις φέτες της πατάτας στην πρώτη στρώση.
5. Στη συνέχεια, στοιβάζουμε το ένα τρίτο από τις υπόλοιπες πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λίγο βούτυρο και επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλες οι πατάτες.

ΒΗΜΑ 2

1. Βάζουμε τη φλούδα του χοιρινού, με τη φλούδα προς τα πάνω, πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι η φλούδα να γίνει τραγανή και οι πατάτες να γίνουν πραγματικά τραγανές και χρυσαφένιες.
2. Βγάζουμε από την φωτιά, γυρίζουμε τις πατάτες σε δίσκο ή σανίδα και σερβίρουμε.

Ακούγεται πολύ γευστικό, έτσι;!