Φόρεσε την ποδιά σου, σήκωσε τα μανίκια σου και όρμα στην κουζίνα, γιατί θα φτιάξουμε καροτοκέικ!

Εντάξει, το carrot cake το φτιάχνουν συνήθως την περίοδο του Halloween, αλλά επειδή δεν είχαμε και στο χωριό μας Halloween, εμείς θα το φτιάξουμε το καλοκαίρι, γιατί είναι και ελαφρύ και νόστιμο!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

* 235 γρ. σπορέλαιο
*6 αυγά
*700 γρ. καρότα
*385 γρ. καστανή ζάχαρη
*1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
*385 γρ. αλεύρι ολικής χρήσης
*1 κ.σ. (όχι γεμάτο) μαγειρική σόδα
*¾ κ.γ. μοσχοκάρυδο
*¾ κ.γ. γαρίφαλο
*1 κ.σ. κανέλα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ FROSTING

*600 γρ. τυρί κρέμα (θερμοκρασία ψυγείου)
*260 γρ. ζάχαρη άχνη
*135 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
*2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Τρίβουμε τα καρότα μας στον χοντρό τρίφτη.
Τα «στεγνώνουμε» με μια πετσέτα για να φύγει η υγρασία.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τη ζάχαρη, τα αυγά και το σπορέλαιο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Προσθέτουμε σε ένα μπολ και τα δύο μείγματα και τα ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 3-4 φόρμες διαμέτρου 20 εκ. ανάλογα με το μείγμα μας και το μοιράζουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε τα παντεσπάνια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ώρα περίπου.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ FROSTING

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το εκχύλισμα της βανίλιας και τα χτυπάμε για 4 λεπτά με το φτερό και όχι με το σύρμα.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

1. Απλώνουμε λίγο από το frosting στην πιατέλα μας ώστε να κολλήσει επάνω το παντεσπάνι.
2. Με ένα μαχαίρι (να κόβει πολύ καλά) κόβουμε την επάνω πλευρά από τα παντεσπάνια, ώστε να δημιουργηθεί μια στρωτή επιφάνεια.
3. Τοποθετούμε τα παντεσπάνια με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω.
4. Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι και απλώνουμε το 1/3 ή το 1/4 (ανάλογο με την ποσότητα του μείγματος σου) από το frosting.
5. Συνεχίζουμε για όλα τα παντεσπάνια και όλο το μείγμα.
6. Μπορείς να το διακοσμήσεις με ζαχαρωτά καρότα ή και κανονικά κομματάκια καρότου!

Καλή απόλαυση!