Μια πολύ κουραστική και γεμάτη ημέρα, έφτασε στο τέλος της και απλά εσύ, θέλεις να επιστρέψεις σπίτι σου, να μπεις στο ντους και να χαλαρώσεις!

Έλα όμως, που εκτός από το ντους, πρέπει να μπεις και στην κουζίνα σου ώστε να ετοιμάσεις το βραδινό. Ναι, ξέρω ότι καταβάθος, ακόμα και αν σου αρέσει η μαγειρική, βαριέσαι λίγο να μπεις στην διαδικασία.

Σου έχω όμως, μια σούπερ νόστιμη και εύκολη συνταγή που θα την ετοιμάσεις στο τσακ μπαμ και το αποτέλεσμα θα σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλα σου!

Ώρα για rigatoni με βότκα ντομάτας! Μιαμ!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

• 1/4 φλιτζάνι (60 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
• 3/4 φλιτζανιού (210 γρ.) πελτέ ντομάτας
• 1/2 φλιτζάνι (125 ml) βότκα
• 1/4 φλιτζάνι (60 ml) παχύρρευστη κρέμα
• 1/2 φλιτζάνι (40 γρ.) ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
• 400 γρ ριγκατόνι, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας
• 1/4 φλιτζάνι (60 ml) δεσμευμένο νερό μαγειρέματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
2. Προσθέτουμε τη βότκα και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε κρέμα, παρμεζάνα και 1/4 φλιτζάνι (60 ml) δεσμευμένο νερό μαγειρέματος και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ανακατεύουμε με τα ριγκατόνι για να καλυφθούν με τα η σάλτσα και μετά σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!