Καρμπονάρα… Μια λέξη χιλιάδες συναισθήματα! Αν μας πεις ότι δεν σου αρέσει η καρμπονάρα δεν θα σε πιστέψουμε. Μπορεί να ακούγεται συνηθισμένο φαγητό αλλά δεν είναι γιατί μπορεί να κάνει τον ουρανίσκο σου να κάνει πάρτι!
Λοιπόν, αποφάσισα να σου δώσω την δική μου συνταγή για καρμπονάρα που μάλιστα την έφτιαξα και σήμερα. Όταν ήμουν μικρή, επειδή πάντα μου άρεσε να μαγειρεύω και να πειραματίζομαι, αποφάσισα να φτιάξω μια δική μου εκδοχή καρμπονάρας και πίστεψε με, όχι μόνο ξετρελαίνονται όλοι κάθε φορά που την δοκιμάζουν αλλά μου ζητάνε και την συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
Για 8 μερίδες
- 1,5 κιλό κοτόπουλο σε κομματάκια
- 500 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φιλαδέλφεια 250 γραμμαρίων
- 1 κουτί la vache qui rit
- αλάτι χονδρό
- μαύρο πιπέρι
- ρίγανη
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 1 κύβο κότας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατοπιπερώνεις το κοτοπουλάκι σου και προσθέτεις λίγη ρίγανη.
- Τσιγαρίζεις τα κομματάκια κοτόπουλου με κρεμμύδι, σκόρδο.
- Αφού πάρει λίγο χρώμα το κοτόπουλο, προσθέτεις μανιτάρια, κομμένα ή ολόκληρα.
- Μόλις πιει τα υγρά του προσθέτεις την κρέμα γάλακτος.
- Πετάς και ένα κύβο κότας μέσα, έτσι για νοστιμιά.
- Προσθέτεις φιλαδέλφεια. Αν μαγειρέψεις για λίγα άτομα βάζεις την μισή αν μαγειρεύεις για πολλά άτομα την βάζεις ολόκληρη. Εγώ σήμερα έβαλα φιλαδέλφεια με γεύση σκόρδου. Αλλά αν θες, χρησιμοποιείς και την κλασσική.
- Προσθέτεις 2 έως 4 τριγωνάκια la vache qui rit. Ανάλογα και πάλι με το πόσες μερίδες θέλεις να φτιάξεις.
- Αλατοπιπερώνεις και χαμηλώνεις την φωτιά σου. Μόλις η σάλτσα σου γίνει παχύρευστη, αφαιρείς την κατσαρόλα από το μάτι.
- Συνοδεύεις με μακαρόνια της προτίμησης σου.
Σε αυτό το σημείο θέλω να σου πω, όπως μάλλον θα έχεις καταλάβει ήδη, ότι μιλάμε για μια εκτέλεση αρκετά παχυντικούτσικη και που καλό είναι να μην καταναλωθεί αργά το βράδυ πριν τον ύπνο, γιατί είναι και λίγο βαριά! Φτιάξε την και θα με θυμηθείς!
#Καλή όρεξη