Μπορεί προς το παρόν το δέρμα μας να μην κινδυνεύει από το κρύο. Σύντομα όμως αναμένεται να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πόσες φορές ένιωσες την επιδερμίδα σου να ξεραίνεται και τα μαλλιά σου να αφυδατώνονται το χειμώνα; Πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να το αντιμετωπίσουμε, προκειμένου να αποφύγουμε τη θαμπάδα, τις κυλίδες αλλά και το ξηρό δέρμα. Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετά λαδάκια ενισχυμένα με βιταμίνη Ε. Συνήθως όμως περιέχουν στη σύνθεσή τους αρκετά πρόσθετα και χημικά συστατικά. Ο μόνος τρόπος για να ενισχύσεις τον οργανισμός σου με την εν λόγω βιταμίνη και να αποκτήσεις άψογη επιδερμίδα ακόμα και το χειμώνα είναι μέσω της διατροφής.
5 τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε που θα “θωρακίσουν” την επιδερμίδα σου από το κρύο
Υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι διάσημες για τα ευεργετικά τους οφέλη. Προστατεύουν από τα κοινά προβλήματα που εμφανίζονται σε πρόσωπο και σώμα και επιβραδύνουν τα σημάδια της γήρανσης. Δες, λοιπόν, 5 θαυματουργές τροφές που πρέπει να εντάξεις σήμερα στο διαιτολόγιό σου!
Αμύγδαλα
Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση 5 αμυγδάλων μαζί με το πρωινό μετά από την καθιερωμένη περιποίηση της επιδερμίδας. Εναλλακτικά, μπορούν να συνοδεύσουν ένα βραδινό χαλαρωτικό ρόφημα, όπως το χαμομήλι.
Σπανάκι
Το δημοφιλές αυτό λαχανικό χρησιμοποιείται σε πλήθος παρασκευών και υπάρχουν τρόποι να το εντάξεις στο πρωινό για καλύτερα αποτελέσματα. Βράσε το, κόψε το και ενσωμάτωσέ το στα αυγά σου και κατανάλωσέ το σε μορφή ομελέτας.
Αβοκάντο
Τα τελευταία χρόνια το αβοκάντο έχει κερδίσει “έδαφος” και θεωρείται απαραίτητο για μια ισορροπημένη διατροφή. Φυσικά, το avocando toast έχει υιοθετηθεί και από τις Ελληνίδες, οι οποίες αναζητούν τρόπους να διατηρήσουν την ευεξία αλλά και το όμορφο δέρμα σε κάθε ηλικία.
Ηλιόσποροι
Αυτοί οι μικροί σπόροι είναι θαυματουργοί για το δέρμα και τα μαλλιά και αποτελούν “όπλο” έναντι των φθορών που προκαλεί το κρύο. Μπορούν να ψηθούν ή να καταναλωθούν σκέτοι το πρωί, με μέτρο όμως, γιατί η υπερβολή προκαλεί διαφορετικού είδους προβλήματα.
Φιστίκια
Ενσωμάτωσε το φιστικοβούτυρο στη διατροφή σου για τέλεια επιδερμίδα ή πειραματίσου με διάφορες παρασκευές τρίβοντας φιστίκια μέσα σε smoothies.
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.