Δεν έχετε ξανά φάει κοτόπουλο σε τόσο νόστιμη, κρεμώδη σάλτσα. Τα έχει όλα: σκόρδο, βούτυρο, σπανάκι και μπέικον. Ο συνδυασμός των γεύσεων… σκοτώνει. Ας δούμε τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε.
Τι θα χρειαστείτε για το ζουμερό κοτόπουλο με σπανάκι και μπέικον;
- 6μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στήθος κοτόπουλο)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 6 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3της κούπας ζωμός κοτόπουλο ή ξηρό λευκό κρασί
- Μπέικον κομμένο σε κομματάκια
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 3 κούπες φρέσκο σπανάκι
- Αλάτι και πιπέρι
- (προαιρετικά) εάν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο παχύρευστη, ρίξτε και μία κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση της συνταγής
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε το και μαγειρέψτε το για 6-8 λεπτά σε κάθε μεριά. Όταν γίνει χρυσαφένιο, αφαιρέστε από την φωτιά. Απομακρύνετε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
- Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι μαζί με τους χυμούς από το μαγειρεμένο κοτόπουλο. Προσθέστε και το σκόρδο και το μπέικον στο βούτυρο και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Τώρα, είναι η στιγμή να προσθέσετε το ζωμό από το κοτόπουλο ή το λευκό κρασί και χαμηλώστε την φωτιά.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε σιγά ανακατεύοντας περιστασιακά. Σιγουρέψτε ότι χαμηλώσατε την ένταση της φωτιάς ώστε να μην «κόψει» η σάλτσα. Βάλτε όσο αλάτι / πιπέρι θέλετε στην σάλτσα. Εάν την θέλετε πιο παχύρευστη, προσθέστε μία κουταλιά κορν φλάουρ.
- Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να χάσει τον όγκο του. Τελευταίο, επιστρέφει το κοτόπουλο στο τηγάνι. Ανακατέψτε ελαφρά την σάλτσα ώστε να πάει και στο κοτόπουλο και να αναμειχθούν οι γεύσεις. Εάν είστε φίλοι των καυτερών φαγητών, μπορείτε να πασπαλίσετε μερικές νιφάδες από τσίλι.