Εάν θέλετε ένα ζουμερό πιάτο έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά δοκιμάσετε αυτή την συνταγή για υπέροχο σολομό που ταιριάζει απόλυτα με την σος γιαουρτιού.

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κσ αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι

Για την σος

  • 1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο / 2 κουταλιές της σούπας ξερό άνηθο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι

Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω από τον σολομό και αλατοπιπερώστε και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέστε τον σολομό, με τη φλούδα προς τα κάτω, στο τηγάνι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά από την πλευρά.

Μαγειρέψτε για άλλα 1-3 λεπτά, ανάλογα με το ψήσιμο που προτιμάτε. Βγάζουμε τον σολομό από το τηγάνι και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά. Βάζουμε όλα τα υλικά για την σος και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρετε τον σολομό με φρέσκο λεμόνι και την σάλτσα γιαουρτιού.