Τώρα που έρχεται το Σαββατοκύριακο φτιάξτε αυτές τις υπέροχες κρέπες και θα τους εντυπωσιάσετε όλους. Είναι τόσο κρεμώδεις και ζουμερές που δεν θα θέλετε να τελειώσουν.
Τι θα χρειαστείτε
Για τις κρέπες: (Υλικό για 10 κρέπες)
- 210g αλεύρι
- 5ml) αλάτι
- 2 ½ κούπες γάλα
- 2 χτυπημένα αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
Για την γέμιση
- 2 στήθη κοτόπουλο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 4 πράσα ψιλοκομμένα σε μισοφέγγαρα
- 300g κομμένα λευκά μανιτάρια
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τη μπεσαμέλ:
- 30g βούτυρο
- 15g αλεύρι
- 500γρ γάλα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- αλάτι και πιπέρι
Για την γαρνιτούρα:
- Πάπρικα
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Βήμα #1: Ψήστε το κοτόπουλο
Μια πολύ καλή ιδέα είναι να ψήσετε το κοτόπουλο στο γκρίλ. Εναλλακτικά μπορείτε να το ψήσετε στον φούρνο ή να διαλέξετε ακόμη και έτοιμο ψημένο κοτόπουλο. Επίσης, είναι ένας καλός τρόπος να χρησιμοποιήσετε το κοτόπουλο που σας έμεινε από τη προηγούμενη μέρα.
Ύστερα, κάντε το κοτόπουλο κομματάκια όπως στην παρακάτω φωτογραφία.
Εναλλακτική του κοτόπουλου:
Εάν είστε χορτοφάγος/βίγκαν, νηστεύετε είτε απλά δεν θέλετε κοτόπουλο στην συνταγή μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σπανάκι. Ταιριάζει εξαιρετικά με τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα #2: Φτιάξτε τη ζύμη της κρέπας
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε το όσο ρίχνετε το γάλα. Το καλό ανακάτεμα θα βοηθήσει να μην έχουν οι κρέπες μας γρουμπαλάκια.
Έπειτα, προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Η τελευταία πινελιά που θα κάνει μεγάλη διαφορά είναι να ρίξετε στη ζύμη ψιλοκομμένο άνηθο.
STEP #3: Ψήστε τις κρέπες
Ιδανικά, χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλλιώς ότι τηγάνι έχετε και βάλτε λάδι να λιώσει.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή και βούτυρο.
Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίξτε μία γενναιόδωρη κουταλιά από μείγμα κρέπας και στρίψτε λίγο το τηγάνι ώστε να απλωθεί.
Η κρέπα θα αρχίσει να γίνεται όταν οι άκρες χρυσαφίσουν και αρχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια τρυπούλες. Τότε με μια σπάτουλα ξεκολλήστε την κρέπα και γυρίστε την.
40 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για κάθε μεριά της κρέπας. Αφαιρέστε και συνεχίστε με τις υπόλοιπες κρέπες.
Βήμα#4: Η γέμιση της κρέπας
Η γέμιση θα είναι ένας υπέροχος συνδυασμός από σοτέ πράσο και μανιτάρια. Προσοχή, μην χρησιμοποιήσετε μανιτάρια από κονσέρβα γιατί δεν θα βγάλουν τα ζουμιά που θέλουμε.
Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μανιτάρι μπορείτε επίσης να το αντικαταστήσετε με σπανάκι.
Όλα τα υλικά μπορείτε να τα έχετε φτιάξει μέρες πριν και να τα χρησιμοποιήσετε όταν θέλετε να κάνετε την συνταγή.
Βήμα #5: Η μπεσαμέλ σάλτσα
Η μπεσαμέλ είναι το μόνο υλικό που πρέπει να το έχετε φτιάξει αυθημερόν.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο μοσχοκάρυδο στην μπεσαμέλ. Εάν σας μέινει έξτρα μπεσαμέλ μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε ένα κροκ μαντάμ (γκουρμέ εναλλαγή του τόστ).
Βήμα #6: To τελικό στάδιο της κρέπας με κοτόπουλο
Κρατήστε τις κρέπες ανοιχτές σε ένα βαθύ πιάτο και ρίξτε μέσα την γέμιση με το μανιτάρι και το κοτόπουλο.
Ρίξτε πάνω από την γέμιση λίγη μπεσαμέλ και άλλη λίγη πάνω από την κρέπα.
Πασπαλίστε λίγο τριμμένο τυρί.
Βήμα #6: Ψήστε τις κρέπες
Ψήστε τις κρέπες στον φούρνο στους 175C για 10-12 λεπτά. Μπορείτε να προσπεράσετε αυτό το βήμα αν θέλετε, αλλά έτσι θα βγουν πιο ζουμερές.
Βήμα #7: Γαρνίρετε και σερβίρετε
Γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαύστε το καταπληκτικό αυτό πιάτο.