Αξιοποιήστε στο έπακρο τα μανιτάρια με αυτή την ζεστή συνταγή μανιταρόσουπας με κρέμα, κρεμμύδια και σκόρδο. Σερβίρετε για μεσημεριανό ή ως ορεκτικό με ψωμί.

Συστατικά

  • 90 γρ βούτυρο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • μικρή χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένος, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν, περίπου 8-10 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2

Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό κοτόπουλου, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, προσθέτουμε τη δάφνη και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3

Αφαιρέστε και πετάξτε το φύλλο δάφνης, στη συνέχεια αφαιρέστε το μείγμα των μανιταριών από τη φωτιά και χτυπήστε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ζεστάνετε απαλά τη σούπα και ανακατέψτε την κρέμα (ή, θα μπορούσατε να παγώσετε τη σούπα σε αυτό το στάδιο – απλά ανακατέψτε μέσα την κρέμα όταν ζεσταίνετε). Πασπαλίζουμε πάνω τον μαϊντανό, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!