Αξιοποιήστε στο έπακρο τα μανιτάρια με αυτή την ζεστή συνταγή μανιταρόσουπας με κρέμα, κρεμμύδια και σκόρδο. Σερβίρετε για μεσημεριανό ή ως ορεκτικό με ψωμί.
Συστατικά
- 90 γρ βούτυρο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 500 γραμμάρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 λίτρο ζεστό ζωμό κοτόπουλου
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- μικρή χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένος, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν, περίπου 8-10 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2
Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό κοτόπουλου, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, προσθέτουμε τη δάφνη και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
ΒΗΜΑ 3
Αφαιρέστε και πετάξτε το φύλλο δάφνης, στη συνέχεια αφαιρέστε το μείγμα των μανιταριών από τη φωτιά και χτυπήστε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ζεστάνετε απαλά τη σούπα και ανακατέψτε την κρέμα (ή, θα μπορούσατε να παγώσετε τη σούπα σε αυτό το στάδιο – απλά ανακατέψτε μέσα την κρέμα όταν ζεσταίνετε). Πασπαλίζουμε πάνω τον μαϊντανό, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;