Ένα υπέροχο σιρόπι φτιαγμένο με κόκκινα φραγκοστάφυλα, μαύρα φραγκοστάφυλα και φράουλες. Αραιωμένο με νερό ή για προσθήκη σε κοκτέιλ.

Συστατικά

  • 225g κόκκινα φραγκοστάφυλα
  • 225g φραγκοστάφυλα
  • 100 g φράουλες
  • 250 g κρυσταλλική ζάχαρη
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Μέθοδος

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα και τα βάζουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, 250 ml νερό και το χυμό λεμονιού στο τηγάνι.
  3. Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά για 20 λεπτά.
  4. Δένουμε ένα πανί-σουρωτήρι ή ένα καθαρό φύλλο μουσελίνας σε κάτι κατάλληλο για να μπορεί να κρέμεται πάνω από ένα μπολ. Ρίξτε τα υλικά και αφήστε τα να στάξουν.
  5. Μόλις στάξει όλο το υγρό (περίπου μια ώρα), ρίξτε το σιρόπι σε ένα αποστειρωμένο βάζο.

Καλή επιτυχία!