Ένα υπέροχο σιρόπι φτιαγμένο με κόκκινα φραγκοστάφυλα, μαύρα φραγκοστάφυλα και φράουλες. Αραιωμένο με νερό ή για προσθήκη σε κοκτέιλ.
Συστατικά
- 225g κόκκινα φραγκοστάφυλα
- 225g φραγκοστάφυλα
- 100 g φράουλες
- 250 g κρυσταλλική ζάχαρη
- Χυμό από 1 λεμόνι
Μέθοδος
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα και τα βάζουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, 250 ml νερό και το χυμό λεμονιού στο τηγάνι.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά για 20 λεπτά.
- Δένουμε ένα πανί-σουρωτήρι ή ένα καθαρό φύλλο μουσελίνας σε κάτι κατάλληλο για να μπορεί να κρέμεται πάνω από ένα μπολ. Ρίξτε τα υλικά και αφήστε τα να στάξουν.
- Μόλις στάξει όλο το υγρό (περίπου μια ώρα), ρίξτε το σιρόπι σε ένα αποστειρωμένο βάζο.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;