Παραδοσιακό, ελληνικό …brunch στο σπίτι. Γιατί όχι; Σε όλους μας αρέσει η στραπατσάδα και είναι η ώρα να την φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι. Είναι πανεύκολη και θα μας πάρει μόνο 5 λεπτά.
Υλικά που θα χρειαστείτε για την στραπατσάδα
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 60 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 2 μεγάλα αυγά
- λίγος φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι χτυπήστε τα δύο αυγά.
- Τρίψτε την ντομάτα όπως; φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.
- Σε ένα τηγάνι ρίξτε την τριμμένη ντομάτα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγη φρέσκια ρίγανη, ταιριάζει πολύ. Μαγειρέψτε την ντομάτα για 2-3 λεπτά και ανακατέψτε περιστασιακά με μία ξύλινη κουτάλια, μέχρι να πιει τους χυμούς. Προσοχή, μην προσθέσετε πολύ αλάτι καθώς η φέτα είναι και αυτή αλμυρή.
- Ρίξτε την τριμμένη φέτα και ανακατέψτε για άλλο ένα λεπτό αργά.
- Βάλτε τα αυγά στο τηγάνι. Ανακατέψτε με την κουτάλα ώστε να «σπάσει» το αυγό.
- Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό και φάτε με ζεστό ψωμί.