Οι γαρίδες είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά και εκτός από υγιεινές είναι και πολύ χαμηλές σε λίπος και θερμίδες. Αυτή η υπέροχη γαριδοσαλάτα είναι ό,τι καλύτερο. Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε κάθε στιγμή χωρίς κόπο.

Μην σας τρομάζει η μαγιονέζα καθώς η ποσότητα που θα βάλουμε διαθέτει λιγότερες από 100 θερμίδες. Εάν είστε πολύ προσεχτικοί με την θερμιδομέτρηση τότε μπορείτε να βάλετε ελάχιστη ποσότητα και να κρατήσετε τα άλλα υλικά ως έχειν.

Τι θα χρειαστείτε για την λαχταριστή γαριδοσαλάτα;

  • 600 γραμμάρια καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 λεμόνι κομμένο σε τέταρτα
  • 1 κούπα φρέσκο σέλινο
  • μισό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Μπορείτε να βάλετε ό,τι άλλο θέλετε μέσα π.χ. αβοκάντο, αγγούρι, ντομάτα, καλαμπόκι κτλ.

γαριδοσαλάτα

Για το ντρέσιγνκ

  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μισή κούπα μαγιονέζα (μπορείτε να βάλετε και λιγότερο)
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • Μία μισή κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

γαριδοσαλάτα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ζεστάνετε ένα μέτριο κατσαρολάκι και βράστε αλατισμένο νερό. Προσθέστε τα λεμόνια στο νερό.
  2. Αφήστε στο πλάι να υπάρχει ένα μπολ με νερό και παγάκια.
  3. Προσθέστε στο βραστό νερό τις καθαρισμένες γαρίδες. Βράστε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ.
  4. Μεταφέρετε τις γαρίδες στο μπολ με τα παγάκια.
  5. Φτιάξτε το ντρέσινγκ σε ένα μικρό μπολάκι.
  6. Τώρα, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με τις γαρίδες σε ένα μπολ. Τόσο εύκολο!
  7. Μπορείτε είτε να σερβίρετε την γαριδοσαλάτα είτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για 3-4 μέρες! Καλή απόλαυση!

γαριδοσαλάτα