Ψάχνεις νόστιμη και εύκολη συνταγή για να συνδυάσεις τα μακαρόνια με τον τόνο; Μόλις την βρήκες λοιπόν!
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ξύσμα
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές κάπαρη
2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τριμμένη παρμεζάνα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Κρατάμε 1/2 φλ από το νερό τους και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο σκόρδο μαγειρεύοντας για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τον τόνο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το αλάτι με το πιπέρι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1 λεπτό περίπου. Τέλος, σειρά έχουν τα μακαρόνια, και ο μαϊντανός. Για να αραιώσουμε τη σάλτσα προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με παρμεζάνα.