Είτε την ξέρεις ως κρέμα αραβοσίτου, πουτίγκα ή σκέτο “κρέμα”, η πουτίγκα είναι από τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκά, ενώ παράλληλα είναι από τα πιο “αθώα” δείγματα της ζαχαροπλαστικής, καθώς δε κάνει κακό στην υγεία και τη σιλουέτα σου. Επίσης, είναι ίσως το πιο εύκολο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις!
Υλικά:
150 γρ. κορν φλάουρ (περίπου 5 κουτάλια της σούπας)
1 λίτρο γάλα σόγιας με γεύση βανίλια ή σοκολάτα (μπορείς να το αντικαταστήσεις με οποιοδήποτε άλλο γάλα)
1/3 κούπα ζάχαρη
1 κουτάλι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανιλίνη
προαιρετικά (αν φτιάχνεις την κρέμα σοκολάτα): 2 κουτάλια της σούπας άγλυκο κακάο
Εκτέλεση:
Βάλε περίπου μισή κούπα γάλα σε ένα μπολ και βάλε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα πάνω από μέτρια προς υψηλή φωτιά. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και, ύστερα, ανακάτευε το γάλα ανά διαστήματα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να βράσει. Όσο περιμένεις το γάλα, ρίξε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα και ανακάτεψε με τον αυγοδάρτη ή ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να μην έχει σβώλους.
Μόλις το γάλα αρχίζει να βράζει, ανακάτεψε άλλη μία φορά καλά το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ και ρίξε το μείγμα αυτό μέσα στο γάλα που βράζει. Ανακάτεψε με τον αυγοδάρτη καλά και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να πήξει. Μόλις πήξει η κρέμα απέσυρε από τη φωτιά, ρίξε μέσα τη βανίλια ή/και το κακάο και ανακάτεψε πάλι με τον αυγοδάρτη.
Αφού το κάνεις αυτό, μπορείς να ρίξεις την κρέμα σου σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά ποτήρια ή μπολ. Σκέπασε την ζεστή ακόμα πουτίγκα με μεμβράνη, προσέχοντας η μεμβράνη να αγγίζει την επιφάνεια της κρέμας (το κάνεις αυτό ώστε η κρέμα να μη δημιουργήσει κρούστα).
Μπορείς να φας την πουτίγκα έτσι ή να τη βάλεις στο ψυγείο για 20-30′ μέχρι να σταθεροποιηθεί!
Μικρά μυστικά:
* Μπορείς να προσθέσεις στην πουτίγκα σου οτιδήποτε σου αρέσει, όπως εκχύλισμα μέντας ή πορτοκαλιού, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή κάποιο σιρόπι ή λικέρ!
* Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα ζωικής προέλευσης, αν δε σε πειράζει η συνταγή να μην είναι vegan.