Ένα διαφορετικό vegan burger από μαύρα φασόλια και κινόα!
Υλικά
- 430 γρ. μαύρα φασόλια στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- ¼ φλιτζάνι αποξηραμένη κινόα
- ½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λινάρι αναμεμειγμένο με 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, μαγειρέψτε το ¼ φλιτζάνι αποξηραμένη κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Χτυπήστε το αλεσμένο λινάρι που είναι ήδη ανακατεμένο με το νερό.
Όσο η κινόα ψήνεται, προσθέστε τα μαύρα φασόλια σε ένα μπολ και πολτοποιήστε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Μόλις πολτοποιηθούν τα μαύρα φασόλια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά όπως την κινόα, τα καρότα, ¼ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου, τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα του μπιφτεκιού. Το μείγμα πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι πολύ κολλώδες ή πολύ στεγνό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε ένα ½ φλιτζάνι από το μείγμα, τυλίξτε το σε μια μπάλα και πατήστε το ώστε να γίνει μπιφτέκι. Προσθέστε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήστε για 20-22 λεπτά.Βγάζετε τα μπιφτέκια από το φούρνο και τα προσθέτετε τα αγαπημένα σας υλικά για το burger.