Ένα διαφορετικό vegan burger από μαύρα φασόλια και κινόα!

Υλικά

  • 430 γρ. μαύρα φασόλια στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • ¼ φλιτζάνι αποξηραμένη κινόα
  • ½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λινάρι αναμεμειγμένο με 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Αρχικά, μαγειρέψτε το ¼ φλιτζάνι αποξηραμένη κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Χτυπήστε το αλεσμένο λινάρι που είναι ήδη ανακατεμένο με το νερό.

Όσο η κινόα ψήνεται, προσθέστε τα μαύρα φασόλια σε ένα μπολ και πολτοποιήστε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Μόλις πολτοποιηθούν τα μαύρα φασόλια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά όπως την κινόα, τα καρότα, ¼ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου, τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα του μπιφτεκιού. Το μείγμα πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι πολύ κολλώδες ή πολύ στεγνό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε ένα ½ φλιτζάνι από το μείγμα, τυλίξτε το σε μια μπάλα και πατήστε το ώστε να γίνει μπιφτέκι. Προσθέστε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήστε για 20-22 λεπτά.Βγάζετε τα μπιφτέκια από το φούρνο και τα προσθέτετε τα αγαπημένα σας υλικά για το burger.