Το τζατζίκι είναι ένα κλασικό ελληνικό ορεκτικό, δροσερό και γευστικό, που συνοδεύει τέλεια ψητά κρέατα και λαχανικά. Η βάση του είναι το γιαούρτι, το αγγούρι και το σκόρδο.
Υλικά:
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Τρίψτε το αγγούρι και στραγγίστε το καλά για να απομακρύνετε τα περιττά υγρά.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Αν θέλετε, προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Αφήστε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε για να ενωθούν οι γεύσεις.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;