Υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από ένα κρεμώδες, σοκολατένιο τσιζκέικ με μια νότα δροσερού πορτοκαλιού; Αυτό το γλυκό συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με το αρωματικό ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα λατρέψεις! Είτε το ετοιμάσεις για ένα γιορτινό τραπέζι είτε απλώς για να απολαύσεις μια ιδιαίτερη στιγμή γλυκιάς απόλαυσης, αυτό το τσιζκέικ θα γίνει το νέο σου αγαπημένο. Πάμε να το φτιάξουμε!
Υλικά
Για τη βάση:
- 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα τυριού:
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Χυμός από ½ πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 80 ml κρέμα γάλακτος
- Φλούδες πορτοκαλιού ή ξύσμα για διακόσμηση
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη βάση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (διάμετρος 20-22 εκ.) και πιέζουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει.
Φτιάχνουμε την κρέμα:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, καθώς και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στήνουμε το τσιζκέικ:
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες, ιδανικά όλη τη νύχτα.
Φτιάχνουμε την επικάλυψη:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια γυαλιστερή γκανάς. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και περιχύνουμε το τσιζκέικ.
Διακοσμούμε και σερβίρουμε:
Πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού ή προσθέτουμε λεπτές φλούδες πορτοκαλιού. Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Tip: Αν θέλεις ακόμα πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, μπορείς να προσθέσεις 1-2 κουταλιές λικέρ πορτοκαλιού στην κρέμα τυριού.
Έτοιμο να λιώσει στο στόμα σου! Θα το δοκιμάσεις;
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply