Αυτά τα τραγανά πατατάκια μπανάνας είναι υπέροχα ως σνακ ή πασπαλίστε τα πάνω από το πρωινό σας γεύμα με γιαούρτι αντί για φρέσκια μπανάνα. Η μέθοδός μας είναι στο φούρνο!
Συστατικά
- 2–3 μεγάλες, σχεδόν ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες (3 mm) σε διαγώνιο σχήμα
- ηλιέλαιο
- 1 λεμόνι, μόνο χυμός
- αλεσμένη κανέλα (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120C Ανεμιστήρας. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε παντού πολύ ελαφρά με λάδι.
- Βάλτε τις φέτες μπανάνας σε ένα μπολ, περιχύστε με το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν.
- Βγάλτε τις φέτες μπανάνας από τον χυμό και βάλτε το στο ταψί σε μία στρώση. Αν θέλετε πασπαλίζετε μερικές πρέζες κανέλας και ψήνετε για 1 ώρα.
- Ξεφλουδίστε προσεκτικά τις φέτες από το χαρτί, αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα 30-40 λεπτά. Οι φέτες πρέπει να είναι στεγνές και από τις δύο πλευρές – θα τραγανίσουν λίγο περισσότερο καθώς κρυώνουν.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρουμε ή το φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;