Μπράουνις με τρείς λαχταριστές στρώσεις, αφράτης και τραγανής σοκολάτας και φυστικοβούτυρο!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
- 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 4 μεγάλα αυγά
- 80 γρ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 250 γρ. κρεμώδες φυστικοβούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 360 γρ ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
- 30 γρ δημητριακά Rice Krispies
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C και στρώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Προσθέστε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ που είναι ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε το για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσουν.
Στη λιωμένη σοκολάτα, χτυπήστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και αργότερα τη σκόνη κακάο, το αλεύρι και το αλάτι. Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί απλώνοντάς το σε ομοιόμορφη στρώση. Μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε για 25-30 λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το φυστικοβούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Περάστε κουταλιές από το φιστικοβούτυρο πάνω από το μείγμα, απλώνοντας ελαφρά το φυστικοβούτυρο σε μια ομοιόμορφη στρώση. Μεταφέρετε στην κατάψυξη και παγώστε το για 10 λεπτά.
Λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων και πασπαλίστε τα Rice Krispies πάνω από το φυστικοβούτυρο και στη συνέχεια ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα από πάνω. Βάλτε τα μπράουνις στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν, περίπου για 20 λεπτά. Κόψτε τα μπράουνις σε τετράγωνα και φυλάσσετε τα στο ψυγείο για να διατηρηθούν.