Αυτά η συνταγή για σπιτικά κρουτόν θα σας τρελάνει γιατί είναι τόσο τραγανά αλλά και ανάλαφρα. Θα αφαιρέσουμε την κόρα, γεγονός που θα τους χαρίσει ακριβώς την σύσταση που θέλουμε! Σας προτείνουμε να μην τα δοκιμάσετε όταν θα βγουν από τον φούρνο, γιατί θα θέλετε να τα φάτε όλα! Δείτε πως θα τα φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για τα τραγανά κρουτόν;
- 100 γρ. «προχτεσινό» ψωμί – χωρίς την κόρα
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 κτσ καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
- 1 κτσ αποξηραμένη ρίγανη
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
-
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
-
Κόψτε το ψωμί σε κομματάκια όπως στην φωτογραφία ή σε κύβους, όπως επιθυμείτε. Απλώστα τα πάνω σε μία λαδόκολλα στο ταψί και ρίξτε από πάνω το ελαιόλαδο.
-
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε με τα χέρια σας ώστε να πάνε παντού.
-
Ψήστε τα για 7 – 10 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένια. Δώστε προσοχή γιατί μπορούν να καούν ανά πάσα στιγμή.
-
Βγάλτε τα κρουτόν από τον φούρνο, αφήστε λίγο να κρυώσουν και είναι έτοιμα για απόλαυση! Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε σούπες ή σαλάτες σας! Θα δώσουν έξτρα γεύση και τραγανότητα!
-
Αποθηκεύστε τα σε ένα γυάλινο τάπερ όπου μπορούν να διατηρηθούν για έως και 2 εβδομάδες!
Δείτε ακόμη: Η πιο σπέσιαλ σάλτσα φέτας που έχετε δοκιμάσει – Έτοιμη σε 2 λεπτά’