Θέλετε να απολαύσετε τραγανά και σπιτικά μπισκότα αλλά ταυτόχρονα δεν θέλετε να μπείτε σε μία χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία. Με αυτήν την πανεύκολη συνταγή μπορείτε. Είναι γρήγορη και δεν απαιτεί πολύ κόπο. Είναι ιδανική και για αρχάριους αλλά και για όσους…βαριούνται! Δείτε παρακάτω πως θα τα φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για τα τραγανά και σπιτικά μπισκότα;
- 5 φλ. δημητριακά από νιφάδες ρυζιού (συνήθως τα βρίσκουμε σε σοκολατένια μορφή, εάν δεν βρείτε κανονικά πάρτε αυτά)
- 1 1/2 φλ. σταγόνες κουβερτούρας
- 1 φλ. φυστικοβούτυρο
- 1/4 φλ. λάδι της επιλογής σας – ταιριάζει πολύ το λάδι καρύδας στα γλυκά αλλά μπορείτε να βάλετε μέχρι και ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. σιρόπι σφένδαμου / 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση Συνταγής
- Απλώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα δημητριακά.
- Λιώστε στον φούρνο μικροκυμάτων τις σταγόνες σοκολάτας μαζί με το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι σφένδαμου ή το μέλι και το λάδι. Βάλτε τον διακόπτη στα 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί.
- Ρίξτε τη σοκολάτα πάνω στα δημητριακά και ανακατέψτε με μία κουτάλα. Απλώστε από μία κουταλιά ζύμης σε κάθε σημείο της λαδόκολλας και αφήστε απόσταση μεταξύ τους. Πιέστε καλά την κάθε κουταλιά και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να στερεοποιηθούν.
- Τα τραγανά και σπιτικά μπισκότα μας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση!