Ένα κλασικο μαμαδίστικο φαγητό ιδανικό για την περίοδο της νηστείας.

Υλικά

  • 1 χταπόδι φρέσκο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1 φλ. τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε καλά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μία μέτρια κατσαρόλα χωρίς λάδι, βάζουμε το χταπόδι το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει ένα κόκκινο σκούρο χρώμα. Βάζουμε το λάδι, ανακατεύουμε προσθέτοντας το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Μετά απο λίγα λεπτά προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, καθώς και αρκετό νερό ώστε να σκεπάσει τα υλικά.

Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα ζυμαρικά μέσα στο χταπόδι προς το τέλος του βρασμού.

Ανακατέυουμε καλά και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!