Θρεπτικό και χορταστικό, αυτό το κέικ ρυζιού είναι τέλειο ως σνακ για τσάι ή ακόμα και για πρωινό!
Συστατικά
- 1,7 λίτρα γάλα
- 1 βανίλια
- ½ λεμόνι, μόνο το ξύσμα, σε μεγάλα κομμάτια
- 200g ζάχαρη
- 300g ρύζι arborio
- 5 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής, χωρισμένα
- 50 ml λικέρ πορτοκάλι
- 40 g σταφίδες
- 1 πορτοκάλι, μόνο ξύσμα, τριμμένο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε και στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα για κέικ με χαλαρό πάτο 24 εκ.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν. Προσθέστε το ρύζι και σιγοβράστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να γίνει al dente και να απορροφήσει το γάλα αλλά να έχει ακόμα μια κρεμώδη υφή. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και το λικέρ μέχρι να γίνουν κρέμα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές όταν αφαιρέσετε το σύρμα.
- Προσθέστε το μείγμα με τους κρόκους στο κρύο ρύζι και, στη συνέχεια, προσθέστε τα ασπράδια που έχουν σφιχτεί και στη συνέχεια τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε την έτοιμη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;