Είναι ευκαιρία να φτιάξουμε κάτι ελαφρύ αλλά και πεντανόστιμο για να συνοδέψουμε τα σπαγΓέτι μας. Έχετε ξανά δοκιμάσει πέστο από παντζάρι; Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε, είναι πεντανόστιμο και ας είμαστε ειλικρινείς, είναι και εντυπωσιακό στην όψη. Δείτε πως θα το φτιάξετε και εσείς:
Τι θα χρειαστείτε για το πέστο από παντζάρι;
Υλικά για 4 μερίδες
Για το πέστο
- 3 μέτρια παντζάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 60 γρ. καρύδια
- 100 γρ. γιαούρτι ή ανθότυρο
- Χυμός από μισό λεμόνι
- αλάτι & πιπέρι
- 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως (μπορείτε να βάλετε και κανονικά)
- ανθότυρο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση Συνταγής
- Βράζουμε τα παντζάρια για 20 – 25 λεπτά. Τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά για το πέστο.
- Ταυτόχρονα, βράζουμε τα μακαρόνια με βάση τις οδηγίες στην συσκευασία, 1 λεπτό λιγότερο! Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε.
- Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια για 1 λεπτό μαζί με το πέστο για να δέσουν. Ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με κομματάκια ανθότυρο! Η συνταγή μας για σπαγγέτι με πέστο από παντζάρι είναι ελαφριά και πεντανόστιμη!