Ένα ριζότο που το λες και σαλάτα. Μία πανεύκολη συνταγή που μπορείτε εύκολα να πειραματιστείτε χωρίς φόβο. Ό,τι και να προσθέσετε θα είναι εξίσου νόστιμο. Ακολουθείστε τα γούστα σας και θα έχετε γρήγορα ένα φαγητό για όλες τις ώρες! 

Συστατικά

  • 150g κοντόκοκκο καστανό ρύζι
  • 5cm κομμάτι φρέσκο ​​τζίντζερ ρίζας, ξεφλουδισμένο
  • 4–6 ραπανάκια, κομμένα σε τέταρτα ή όγδοα κατά μήκος, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ταμάρι ή σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάμεικτους σπόρους, όπως κολοκύθα, ηλίανθο, σουσάμι (και ό,τι άλλο θέλετε εσείς)
  • 3–4 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ώριμο αβοκάντο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το ρύζι και 1 φλιτζάνι (250 ml) κρύο νερό σε μια κατσαρόλα με βαριά βάση που συνοδεύεται από ένα σφιχτό καπάκι και αφήστε τα να βράσουν. Μόλις πάρει βράση, σκεπάστε καλά και σιγοβράστε για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήστε τη φωτιά, αφήνοντας το καπάκι ανοιχτό και αφήστε το να σταθεί για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  2. Ενώ το ρύζι ψήνεται, χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να κόψετε το τζίντζερ σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  3. Όταν ψηθεί το ρύζι, το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέστε το ταμάρι ή τη σάλτσα σόγιας και το μηλόξυδο στο μπολ και ανακατέψτε με ένα πιρούνι να ενωθούν και μετά κάντε το ίδιο με τα τρίμματα τζίντζερ, τα ραπανάκια και τους σπόρους. 
  4. Μοιράζουμε σε 2 μικρά μπολ και ρίχνουμε από πάνω αβοκάντο, κόβουμε είτε σε φέτες σε σχήμα γόνδολας είτε σε κομμάτια, όπως επιθυμούμε. Πασπαλίστε το καθένα με τον υπόλοιπο κόλιανδρο.

Καλή επιτυχία!