Ένα ριζότο που το λες και σαλάτα. Μία πανεύκολη συνταγή που μπορείτε εύκολα να πειραματιστείτε χωρίς φόβο. Ό,τι και να προσθέσετε θα είναι εξίσου νόστιμο. Ακολουθείστε τα γούστα σας και θα έχετε γρήγορα ένα φαγητό για όλες τις ώρες!
Συστατικά
- 150g κοντόκοκκο καστανό ρύζι
- 5cm κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ρίζας, ξεφλουδισμένο
- 4–6 ραπανάκια, κομμένα σε τέταρτα ή όγδοα κατά μήκος, ανάλογα με το μέγεθός τους.
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ταμάρι ή σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
- 4 κουταλιές της σούπας ανάμεικτους σπόρους, όπως κολοκύθα, ηλίανθο, σουσάμι (και ό,τι άλλο θέλετε εσείς)
- 3–4 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ώριμο αβοκάντο
Εκτέλεση
- Βάλτε το ρύζι και 1 φλιτζάνι (250 ml) κρύο νερό σε μια κατσαρόλα με βαριά βάση που συνοδεύεται από ένα σφιχτό καπάκι και αφήστε τα να βράσουν. Μόλις πάρει βράση, σκεπάστε καλά και σιγοβράστε για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήστε τη φωτιά, αφήνοντας το καπάκι ανοιχτό και αφήστε το να σταθεί για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Ενώ το ρύζι ψήνεται, χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να κόψετε το τζίντζερ σε πολύ λεπτές λωρίδες.
- Όταν ψηθεί το ρύζι, το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέστε το ταμάρι ή τη σάλτσα σόγιας και το μηλόξυδο στο μπολ και ανακατέψτε με ένα πιρούνι να ενωθούν και μετά κάντε το ίδιο με τα τρίμματα τζίντζερ, τα ραπανάκια και τους σπόρους.
- Μοιράζουμε σε 2 μικρά μπολ και ρίχνουμε από πάνω αβοκάντο, κόβουμε είτε σε φέτες σε σχήμα γόνδολας είτε σε κομμάτια, όπως επιθυμούμε. Πασπαλίστε το καθένα με τον υπόλοιπο κόλιανδρο.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;