Ένα κρεμώδες μεθυστικό γλυκό με ξηρό σέρι και διπλή κρέμα, για τις φετινές γιορτές.
Συστατικά
- 1 πακέτο έτοιμα μπαστουνάκια παντεσπάνι
- 200ml ξηρό σέρι
- 250g κατεψυγμένα σμέουρα
- 1 x 75 g φακελάκι κρέμα σε σκόνη (ή φτιάξτε σπιτική κρέμα)
- 275ml διπλή κρέμα
- 50 g ζάχαρη άχνη
- 50g αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, φρυγανισμένα
- 150 g φρέσκα σμέουρα, για γαρνίρισμα
Μέθοδος
- Στρώνουμε τα σφουγγάρια ομοιόμορφα στον πάτο ενός βαθύ γυάλινο μπολ σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με το σέρι και αφήνουμε να μουλιάσει για λίγα λεπτά.
- Πασπαλίζουμε πάνω από τα σμέουρα σε ομοιόμορφη στρώση.
- Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αδειάζουμε ομοιόμορφα πάνω από το παντεσπάνι και τα σμέουρα. Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Εν τω μεταξύ, χτυπάμε με σύρμα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαλακές κορυφές.
- Μόλις δέσει η κρέμα, απλώνουμε με κουτάλι την κρέμα και πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν το σερβίρουμε, προσθέτοντας τα φρέσκα σμέουρα την τελευταία στιγμή.
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;