Η καθημερινότητα της σύγχρονης εργαζόμενης γυναίκας είναι απαιτητική και ο χρόνος πολύτιμος αφού πρέπει να ανταπεξέλθει σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους. Όταν μάλιστα η γυναίκα δεν είναι απλά εργαζόμενη αλλά και μαμά, η εξοικονόμηση χρόνου είναι το άλφα και το ωμέγα για να μπορέσει να φέρει εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις της! Πολλές φορές, όλοι πέφτουμε στην παγίδα του γρήγορου ή έτοιμου φαγητού για να εξοικονομήσουμε τον χρόνο που χρειαζόμαστε, αλλά αυτό μας οδηγεί σε όχι και τόσο υγιεινές διατροφές που ταυτόχρονα είναι και επιβαρυντικές για την τσέπη μας. Υπάρχει τρόπος να τρεφόμαστε υγιεινά εξοικονομώντας παράλληλα και χρόνο και χρήματα; Τί μπορούμε να μαγειρέψουμε μέσα σε 10-20 λεπτά εύκολα και γρήγορα ώστε να το πάρουμε μαζί μας και στο γραφείο την επόμενη μέρα;
Το αγαπημένο μας κοτόπουλο μάς δίνει τη λύση, καθώς ψήνεται γρήγορα, ταιριάζει με πολλά συνοδευτικά, είναι σχετικά οικονομικό και ιδιαίτερα ευέλικτο, καθώς μαγειρεύεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν ποικίλες παραλλαγές που μπορείς να έχεις με το κοτόπουλο, όπως μπιφτέκια κοτόπουλου, στήθος ή μπούτι, ρολό και γενικά πληθώρα νόστιμων, γρήγορων και εύκολων συνταγών.
Εμείς επιλέγουμε το Ελαιοπουλάκι της Αγγελάκης που έχει τραφεί με 100% φυτικές τροφές, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, εκ των οποίων 55% καλαμπόκι και 2% ελαιόλαδο. Είναι πλούσιο σε σελήνιο και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πλέον όλα αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά μπορείς να τα απολαύσεις και σε μπιφτέκι. Βάλε κι εσύ, λοιπόν, στη διατροφή σου το χειροποίητο μπιφτέκι κοτόπουλου με βιολογική βρώμη ολικής άλεσης, φρέσκα λαχανικά, αγνό ελαιόλαδο και κουρκουμά. Φτιάχνεται με κρέας κοτόπουλου από Ελαιοπουλάκι, αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών και ψήνεται μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Και είναι και gluten free!
Αν ακολουθείς διατροφή με αυξημένες πρωτεΐνες και χαμηλά λιπαρά, τότε δοκίμασε το φιλέτο στήθος κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι, χωρίς κόκκαλο και δέρμα. Άπαχο, αλλά ταυτόχρονα νοστιμότατο γιατί απλά είναι…Ελαιοπουλάκι, το μοναδικό. Κι αν θέλεις κάτι έξτρα ζουμερό, τότε βάλε στην καθημερινότητά σου το φιλέτο μπούτι κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι. Στα συν ότι είναι κατάλληλο και για τη διατροφή των παιδιών αφού είναι πλούσιο σε Ω9 λιπαρά.
Δες παρακάτω 3 γρήγορες, εύκολες και υγιεινές συνταγές του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου με τη σειρά Ελαιοπουλάκι, ιδανικές για το ταπεράκι του γραφείου, αλλά και πολλές ακόμη συνταγές για κάθε περίσταση στο www.aggelakis.gr!
Σαλάτα ζυμαρικών με φιλέτο στήθος κοτόπουλο, λαχανικά και dressing γιαουρτιού και φρέσκα μυρωδικά
Συστατικά
- 250 γραμμάρια πέννες
- 1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια τοματίνια
- 4 αγγουράκια τουρσί
- 150 γραμμάρια καλαμπόκι
- 1 πράσινη πιπεριά
Για το dressing:
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 80 ml γάλα
- 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
Οδηγίες
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
- Όταν οι πέννες είναι έτοιμες τις σουρώνετε και τις κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Όση ώρα βράζουν οι πέννες, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μικρά λεπτά φιλετάκια.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου για 3-4 λεπτά, να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το γιαούρτι, το γάλα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, την ρίγανη, το θυμάρι και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
- Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια σε τέταρτα, τα αγγουράκια τουρσί στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια.
- Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το καλαμπόκι, τα φιλετάκια κοτόπουλου, τις πέννες και το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε.
Καλαμάκια κοτόπουλου με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι, σερβιρισμένα με ψητά λαχανικά
Συστατικά
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
Για τα ψητά λαχανικά:
- 1 κολοκύθι
- 200 γρ. πλευρώτους
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το dip γιαουρτιού:
- 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκύθι και τη μελιτζάνα σε φέτες και τις πιπεριές σε 4-5 φιλέτα.
- Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τα πλευρώτους, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Σε ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λεμόνια σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομμάτια 2-3 εκατοστών και τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
- Περνάτε τις μπουκιές με το μπούτι κοτόπουλο σε σιδερένια καλαμάκια μαζί με τις φέτες λεμονιού και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αλείφετε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα λαχανικά για 4-6 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε μία πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά ψήνετε τα καλαμάκια κοτόπουλο για 8-10 λεπτά συνολικά από όλες τις μεριές.
- Όση ώρα ψήνονται τα καλαμάκια σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip γιαουρτιού, το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Όταν τα καλαμάκια κοτόπουλου είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το ραβδωτό τηγάνι και τα σερβίρετε στην πιατέλα με τα ψητά λαχανικά και το dip γιαουρτιού.
Μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη με σπανακόρυζο καστανού ρυζιου και κατίκι
Συστατικά
- 1συσκευασία μπιφτέκια κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι με βρώμη Αγγελάκης
- 200γραμμάρια καστανό ρύζι
- 1κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 2κουταλιές ελαιόλαδο
- 2κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
- 100ml λευκό κρασί
- 400γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- 2κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
- 1κουταλιά μυρώνι ψιλοκομμένο
- 1κουταλιά καυκαλήθρα ψιλοκομμένη
- 200γραμμάρια κατίκι Δομοκού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο.
- Τοποθετείτε μία σοτέζα, που μπορεί να μπει και σε φούρνο, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε το σπανάκι, σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί όλο το σπανάκι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε το καστανό ρύζι, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε και μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου και τοποθετείτε την σοτέζα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
- Όταν τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι έτοιμα, αποσύρετε το σπανακόρυζο από τον φούρνο, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με το κατίκι Δομοκού από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.
Πλέον μπορείς να τρως σε ελάχιστο χρόνο γευστικά και θρεπτικά γεύματα, διοχετεύοντας έτσι την ενέργεια σου στην οικογένειά σου, τη δουλειά σου και τις αγαπημένες σου δραστηριότητες.
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;