Το cheesecake σε κάθε τους παραλλαγή είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά. Όμως, νιώθουμε αρκετές τύψεις όταν το καταναλώνουμε για τις πολλές θερμίδες που έχει. Επίσης, δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον εαυτό μας να μην… το φάει όλο! Με αυτήν τη συνταγή για το ελαφρύτερο cheesecake που έχετε φάει ποτέ, τέλος οι τύψεις! Δείτε πως θα το φτιάξετε:

Μπορείτε αντί για μέλι και καρύδια να βάλετε μερικές φράουλες πάνω από το cheesecake, με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη. 

Τι θα χρειαστείτε για το ελαφρύτερο cheesecake, ever:

Ingredients

  • 3 κούπες Ηπειρωτικό Στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ 2% (εάν είστε πιο… τολμηρές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και με full λιπαρά)
  • 2 κούπες τριμμένα μπισκότα της επιλογής σας – εμείς επιλέξαμε μπισκότα κανέλας
  • 1/3 του φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • μερικές κουταλιές μέλι
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • καρύδια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

  • Καταψύξτε το γιαούρτι από βραδύς για να γίνει πιο συμπαγής η σύστασή του.
  • Θρυμματίσατε τα μπισκότα με έναν πλάστη – ρυθμίστε εσείς το πιο λεπτούς θέλετε τους κόκκους. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο και μετά τοποθετήστε το σε μία στρογγυλή βάση. Πιέστε με ένα κουτάλι ώστε να σχηματιστεί η βάση του cheesecake.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το παγωμένο γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες – έτσι θα δοθεί μία πιο τυρένια γεύση στο cheesecake.
  • Απλώστε την γέμιση από γιαούρτι στην βάση του cheesecake με μία σπάτουλα.
  • Παγώστε για άλλες 4 ώρες ώστε να τελειοποιηθεί η υφή του cheesecake. Απλώστε το μέλι πάνω από την γέμιση και πασπαλίστε και μερικά καρύδια, ολόκληρα ή σε μικρότερα κομμάτια. Μπορείτε επίσης αντί για μέλι να χρησιμοποιήσετε βίγκαν επιλογές όπως σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφένδαμου.
  • Απολαύστε! Δεν είναι το ελαφρύτερο cheesecake που έχετε δοκιμάσει;

ελαφρύτερο cheesecake

Γιατί επιλέγουμε Ηπειρωτικό Στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ;

Σας προτείνουμε το νέο Ηπειρωτικό Στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ, είτε με 2% είτε 10% λιπαρά.

Η ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, προχώρησε στη διάθεση νέας τριπλής συσκευασίας για το Ηπειρώτικο στραγγιστό γιαούρτι, με στόχο την κάλυψη των συγχρόνων διατροφικών προτιμήσεων.

Εμπνευσμένο από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, το ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό παράγεται από 100% Ελληνικό φρέσκο γάλα που συλλέγει η εταιρεία καθημερινά από τις 60 καλύτερες φάρμες της Ηπείρου και αποτελεί ένα προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας
και πλούσιας γεύσης.

Μετρώντας 57 χρόνια παραγωγής αγνών γαλακτοκομικών προϊόντων με ξεχωριστή γεύση, τη Γεύση του Καλού, η ΔΩΔΩΝΗ επενδύει σταθερά στην ενίσχυση της γκάμας των προϊόντων της με νέα, αυθεντικά προϊόντα, εξαίρετης ποιότητας, που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις.