Σας έχουμε σήμερα το απόλυτο dip ελαιόλαδου. Μία μεσογειακή συνταγή για να φτιάξετε την καλύτερα σάλτσα από το αγαπημένο μας υλικό. Το μυστικό είναι στα μυρωδικά και στα μπαχαρικά, έτσι ώστε να απελευθερωθεί το πλούσιο μεσογειακό άρωμα. Είναι ιδανικό για να βουτήξετε μέσα το φρέσκο ψωμί σας (ειδικά για τις τελευταίες μέρες της νηστείας) και για να το χρησιμοποιήσετε για να γαρνίρετε τα φαγητά σας, οποιαδήποτε στιγμή.
Τι θα χρειαστείτε για το dip ελαιόλαδου;
-
Μισή κουταλιά της σούπας αποξηραμένος βασιλικός
-
1 κουταλιά της σούπας φρέσκος βασιλικός
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
Μισή κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
-
Λίγη φρέσκια ρίγανη
-
1/4 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο
-
1/4 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
-
1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
-
1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
- Μία κουταλιά χυμός λεμονιού
- Προαιρετικά λίγο μπούκοβο
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
-
1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
- Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αναμιγνύετε με το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το σκόρδο, τον χυμό λεμόνι και την τριμμένη (πούδρα) παρμεζάνα. Ανακατέψτε άλλη μία φορά και αυτό ήτα, το dip ελαιόλαδου είναι έτοιμο! Όσο περισσότερο το αφήσετε να «κάτσει» τόσο περισσότερο θα αναδυθούν οι μυρωδιές και οι γεύσεις. Μην ανησυχείτε, το dip έχει μεγάλη διάρκεια, εάν και δεν πιστεύουμε ότι θα αργήσετε να το καταναλώσετε, μιας και είναι τόσο νόστιμο. Καλή απόλαυση!