Μια ομελέτα με αρκετό τυρί και πιπεριές ψημένη μέσα σε ένα μπολ ψωμιού από προζύμι.

Υλικά

  • 1 μεγάλο στρογγυλό καρβέλι ψωμί προζύμι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ λουκάνικο γαλοπούλας
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 300 γρ μοτσαρέλα
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το «καπάκι» του ψωμιού και σιγά σιγά αφαιρούμε το εσωτερικό. Τοποθετούμε το ψωμί στο ταψί και πασπαλίζουμε το εσωτερικό με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τα αυγά, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι είναι ελαφρώς αφρώδες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε το λουκάνικο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά μαγειρεύοντας για περίπου 6 λεπτά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στη μέση και προσθέτουμε το βασιλικό και λουκάνικο ενώ περιχύνουμε με τα αυγά και τα 2/3 της μοτσαρέλας. Ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στο ψωμί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και τη παρμεζάνα. Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά.