Σήμερα θα φτιάξουμε μία τραγανή απ’έξω και ζουμερή στο εσωτερικό τάρτα με ντομάτα και κατσικίσιο τυρί. Είναι πεντανόστιμη και ιδανική για την Άνοιξη. Θα συνοδέψει εξαιρετικά τα κυρίως γεύματά σας. Ας δούμε πως θα την φτιάξουμε:
Τι θα χρειαστείτε για την τάρτα με ντομάτα και κατσικίσιο τυρί;
- 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα – εάν …«το ‘χετε» μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χειροποίητη
- 5–6 μέτριες ντομάτες – ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 1/2 κούπα κατσικίσιο τυρί και μισή κούπα τυρί μασκαρπόνε ή κατίκι
- 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι και μία κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
- Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στην τάρτα όπως αλλαντικά, μανιτάρια, μελιτζάνα κτλ
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου.
- Απλώστε την ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί για τάρτες. Αφήστε τις άκρες της ζύμης να εξέχουν ελάχιστα για ένα πιο ρουστίκ λουκ. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να κάνετε μερικές τρύπες στον πάτο της ζύμης.
- Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε τα τυριά, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού (καθώς και ότι άλλο θέλετε). Απλώστε το μείγμα μέσα στην ζύμη.
- Απλώστε τις ροδέλες από ντομάτες πάνω από την γέμιση μέχρι η τάρτα να καλυφτεί μέχρι πάνω. Ρίξτε λίγο ακόμη αλάτι πάνω από τις ντομάτες για να το απορροφήσουν.
- Ψήστε για 35-40 λεπτά, ή τουλάχιστον μέχρι η ζύμη να πάρει ένα ελαφρύ καφετί χρώμα και οι ντομάτες να γίνουν μαλακές. Εάν η ζύμη γίνεται καφέ πολύ γρήγορα τότε καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο.
- Όταν κλείσετε τον φούρνο, αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα. Η τραγανή απ’έξω αλλά ζουμερή μέσα τάρτα με ντομάτα και κατσικίσιο τυρί είναι έτοιμη! Μπορείτε να την απολαύσετε μαζί με το κυρίως γεύμα σας ή για βραδινό μόνη της. Καλή απόλαυση!