Μιας και σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κρουασάν (διαβάστε περισσότερα εδώ) αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτήν την εύκολη συνταγή για τέλεια γαλλικά κρουασάν.
Τι θα χρειαστείτε για τα τέλεια γαλλικά κρουασάν:
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 της κούπας ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλιές του γλυκού μαγιά
- 2 1/4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 1/4 κούπα βούτυρο
- 1 κούπα γάλα
- ένα αυγό για να αλείψετε τα κρουασάν
Οδηγίες εκτέλεσης
1. Τοποθετήστε το αλεύρι, την ζάχαρη, την μαγιά και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά.
2. Χωρίστε το βούτυρο σε 8 κομμάτια και ρίξτε τα σιγά σιγά στο μείγμα.
3. Προσθέστε στο μείγμα το γάλα και ανακατέψτε καλά.
4. Όταν η ζύμη γίνει συμπαγής, τυλίξτε την σε σελοφάν και αφήστε την να «ξεκουραστεί» για μία ώρα.
5. Ρίξτε αλεύρι στον πάγκο σας και ζυμώστε. Θέλουμε η ζύμη να γίνει πολλά «τριγωνάκια».
6. Από την πάνω γωνία του τριγώνου τυλίξτε μέχρι να πάρουν σχήμα κρουασάν. Τσαλακώστε λίγο τις γωνίες για να μοιάζουν με μισοφέγγαρα.
7. Αλείψτε τα κρουασάν με το αυγό. Τοποθετήστε τα κρουασάν σε μία λαδόκολλα και τοποθετήστε τα σε έναν προθερμασμένο φούρνο (στους 200 βαθμούς κελσίου) για 15 με 20 λεπτά.
8. Όταν τα κρουασάν θα είναι χρυσαφένια και αφράτα τότε αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμα. Απολαύστε τα!