Αχ και μόνο που το σκέφτομαι να συνοδεύεται με παγωμένο γάλα νομίζω ότι δεν έχω δοκιμάσει καλύτερο πρωινό. Βέβαια και για τη μεσημεριανή λιγούρα για γλυκό στο γραφείο είναι άψογο. Τώρα που το σκέφτομαι ακόμα και για τις βραδινές επιδρομές στη κουζίνα για γλυκό είναι μοναδικό! Εντάξει δεν λέω άλλα, ας προχωρήσουμε στη συνταγή.
Υλικά
1 φλιτζάνι (δύο μπαστούνια) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ ζάχαρη
3/4 φλ μαύρη ζάχαρη
1 κγ βανίλια
2 αυγά
2 1/4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κγ μαγειρική σόδα
1/2 κγ αλάτι
2 φλιτζάνια τσιπ σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη και η βανίλια. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και σταδιακά το προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου. Αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τοποθετούμε με ένα κουτάλι τη ζύμη σε ένα ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα. Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά.