Τα μπισκότα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και γεμάτα με υγιεινά συστατικά.
Σε αυτά τα μπισκότα, το ταχίνι παρέχει έναν νόστιμο και απροσδόκητο ξηρό, πλούσιο τόνο. Αν δεν μπορείτε να βρείτε ταχίνι ή δεν σας αρέσει, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο βούτυρο ξηρών καρπών όπως κάσιους ή αμύγδαλο ή το γνωστό φυστικοβούτυρο.
Συστατικά
- 1/4 φλιτζάνι πασατέμπο
- 1/4 φλιτζανιού καρύδια, χοντροκομμένα
- 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα ολόκληρα
- 1 1/2 φλιτζάνι βρώμη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι, 1/2 ραβδί ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
- 1/4 φλιτζανιού ταχίνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
- 3/4 φλιτζάνι σταφίδες, βερίκοκα κομμένα σε κύβους και/ή κράνμπερι, μόνα τους ή σε συνδυασμό
Εκτέλεση:
-
- Ζεσταίνουμε το φούρνο: Τοποθετήστε μια σχάρα φούρνου στη μεσαία θέση και θερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
- Φρυγανίστε τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς: Στο ταψί απλώνουμε τους σπόρους κολοκύθας, τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Ψήνετε για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν οι ξηροί καρποί. Αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
- Αλέστε 1/2 φλιτζάνι βρώμη: Σε ένα μπλέντερ, τρίψτε 1/2 φλιτζάνι από τη βρώμη για να φτιάξετε αλεύρι βρώμης. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε.
- Ανακατεύουμε τη ζύμη: Στο μπολ του μίξερ ή στο χέρι με μια ξύλινη κουτάλα, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το αυγό, το ασπράδι, το ταχίνι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι βρώμης στη ζύμη και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέστε βρώμη, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα: Προσθέστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι βρώμη, τους σπόρους κολοκύθας, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατέψτε να ενωθούν.
- Ρίξτε τα μπισκότα στο ταψί: Χρησιμοποιήστε μια σέσουλα μπισκότων ή δύο κουταλιές για να ρίξετε τις σταγόνες ζύμης (περίπου 1/4 φλιτζάνι η καθεμία) στο ταψί, με απόσταση μεταξύ τους περίπου 2 εκ. Βρέξτε τα δάχτυλά σας και πιέστε απαλά τη ζύμη για να σχηματίσετε κύκλους.
- Ψήστε τα μπισκότα: Ψήστε τα μπισκότα για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω στο ταψί.
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;