Δεν τρώει το παιδί σου λαχανικά; Ζητάει μόνο μακαρόνια; Αρχικά η αλήθεια είναι ότι αυτό το έκανα και εγώ σαν παιδί μέχρι που ανακάλυψε η μαμά μου αυτή τη συνταγή. Άσε που είναι υγιεινή και για εσένα.
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3/4 κγ κόκκινο πιπέρι
5κσ πελτέ τομάτας
1/2 κγ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
1 κσ ρίγανι
1 κσ μαϊντανό
3 κσ βασιλικό ψιλοκομμένο
1 πακέτο μακαρόνια misko
1/2 φλ τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι και σωτάρουμε λίγο το κολοκύθι, τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε τη τομάτα. Σειρά έχει το σκόρδο και το πιπέρι μαγειρεύοντας για ένα λεπτό. Τέλος προσθέτουμε ρίγανη, μαϊντανό και βασιλικό. Σιγοβράζοντας για περίπου 15 λεπτά.
Παράλληλα μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στη συνέχεια περιχύνουμε με τη σάλτσα προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι. Σερβίρουμε με παρμεζάνα.
Γιατί να επιλέξεις misko;
Γιατί τα ζυμαρικά MISKO είναι πάντα εδώ για να μας προσφέρουν καθημερινές στιγμές απόλαυσης, γεμίζοντάς μας χαρά με την εξαιρετική τους γεύση και τη μοναδική, διαχρονική τους ποιότητα.
Γιατί η MISKO, για περισσότερα από 92 χρόνια, είναι η αγαπημένη επιλογή των Ελλήνων καταναλωτών. Είναι η παράδοση που περνάει από γενιά σε γενιά, αλλά και η σταθερή παρουσία στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας.
Γιατί η MISKO συνοδεύει τις πιο σημαντικές μας στιγμές μέσα από τις συνταγές της στο οικογενειακό, και όχι μόνο, τραπέζι και τις κάνει ξεχωριστές μια και η γεύση τους παραμένει αναλλοίωτη.
Γιατί η MISKO είναι δίπλα μας σε κάθε περίσταση της ζωής μας.
Πάντα εκεί μετά την δουλειά, μετά από μια δύσκολη μέρα, στο πρώτο ραντεβού, μαζί στο κυριακάτικο τραπέζι, μαζί μετά από ένα ξενύχτι με φίλους αλλά και όποτε έχεις χρειαστεί κάτι νόστιμο… να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση!
Γιατί τα ζυμαρικά MISKO ήταν, είναι και θα είναι εδώ να γεμίζουν το πιάτο μας…