Θέλετε να δοκιμάσετε μία παραλλαγή στις κλασικές πατάτες φούρνου; Σας έχουμε την τέλεια συνταγή. Κόκκινες πατάτες φούρνου με σκόρδο, βούτυρο και παρμεζάνα, τόσο τραγανές απ’έξω αλλά μαλακές μέσα και απίστευτα γευστικές. Ας δούμε τι θα χρειαστείτε και πως θα τις φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για τις κόκκινες πατάτες με σκόρδο και παρμεζάνα;
-
-
- 1.5 kg κόκκινες πατάτες, πλυμένες καλά και κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 60ml ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Αλάτι και πιπέρι
- 3/4 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 κούπα βούτυρο
- Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
-
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
- Σε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ ρίχνετε το λάδι.
- Πλένετε με άφθονο νερό τις πατάτες και τις καθαρίζετε με τη μαλακή πλευρά από το σφουγγάρι. Δεν την καθαρίζουμε εξωτερικά με μαχαίρι.
- Στη συνέχεια τις κόβετε σε κύβους και τις ρίχνετε στο λαδωμένο ταψί.
- Πασπαλίζετε από πάνω με τα: ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, και την παρμεζάνα, με αυτήν την σειρά. Η παρμεζάνα θα δώσει έξτρα τραγανάδα σαν κουρκούτι και φυσικά την τυρένια και έντονη γεύση που θέλουμε. Τον μαϊντανό θα τον ρίξετε στο τέλος ώστε να είναι φρέσκος.
- Βάζουμε στο φούρνο γα 30 λεπτά στους 200 βαθμούς στη 2 σκάλα. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά τις βγάζουμε και τις ανακατεύουμε.
- Ξανά βάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά, βγάζουμε και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε ξανά το ταψί στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά και οι πατάτες είναι έτοιμες.
- Λιώνουμε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων και ρίχνουμε στο μείγμα και τον μαϊντανό. Έτσι, φτιάχνουμε μία σως που θα την ρίξουμε στις φρεσκοψημένες πατάτες. Θα δώσουν έξτρα γεύση.
- Καλή απόλαυση!