Μια τόσο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε και χρειάζεστε μόλις 20 λεπτά. Ο ζωμός είναι πλούσιος και κρεμώδης με άφθονο άρωμα από λίγα αποξηραμένα μυρωδικά με τυρένια τορτελίνια!

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας Ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 400 γραμμάρια τοματοπολτό
  • 300 γραμμάρια τορτελίνια με τυρί
  • 100 γραμμάρια  Kale ψιλοκομμένο (λαχανίδα)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το θυμάρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και προσθέστε μπόλικο αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό λαχανικών και τον τοματοπολτό. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέστε τα τορτελίνια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, συνήθως περίπου 3-5 λεπτά. Ανακατέψτε το λάχανο σε 2 λεπτά πριν το σερβίρετε και στη συνέχεια ρίξτε την κρέμα και επιπλέον καρύκευμα αν χρειάζεται.