Το καρπούζι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Όμως, επειδή είναι αρκετά μεγάλο, συχνά μας μένει στο ψυγείο και κινδυνεύει να χαλάσει πριν το καταναλώσουμε. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε μια νόστιμη καρπουζόπιτα! Μη διστάζεις να τη δοκιμάσεις. Αξίζει τον κόπο!
Τι θα χρειαστείς
- 2 κιλά καρπούζι καθαρισμένο
- 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 βανίλια
- κανέλα
- γαρίφαλο
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 500 γρ. μέλι
- σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το καρπούζι σε κομματάκια και το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Το λιώνουμε με τα χέρια μας και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια, 1 κουταλάκι κανέλα και 1 κουταλάκι γαρίφαλο. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να μοιάζει το μείγμα με χυλό. Λαδώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το ανακινούμε για να είναι ομοιόμορφο. Το περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε πάλι αρκετό σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες, μέχρι να ροδίσει. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε με παγωτό μόλις κρυώσει.
Διαβάστε επίσης:
Σπιτικό fish burger για απόλαυση χωρίς… ενοχές | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.