Η σάλτσα αυτή είναι η ιδανική για να αναδείξει την γεύση του σολομού και κάθε λευκού ψαριού. Θα την λατρέψετε! Ειδικά, για αυτούς που δεν τρώνε τόσο συχνά ψάρι, μετά από αυτήν την συνταγή, θα το ζητούν με ανυπομονησία!
Τι θα χρειαστείτε για τον σολομό με βουτυρένια σάλτσα;
- 4 φιλέτα σολομού (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την συνταγή για οποιοδήποτε λευκό ψάρι)
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κτσ λιωμένο βούτυρο
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/3 κούπας λευκό ξηρό κρασί (εάν έχετε μόνο γλυκό κρασί τότε αποφύγετέ το εντελώς)
- 50 γρ. λιαστές ντομάτες χωρίς το λάδι τους
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 2%
- 3 κούπες φρέσκο σπανάκι
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1 κτγ cornflour
- Λίγος φρέσκος μαϊντανός
Εκτέλεση Συνταγής
-
Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώστε το σολομό και από τις δύο μεριές και ρίξτε στο τηγάνι. Για κάθε μεριά μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Όταν μαγειρευτεί ο σολομός, μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
-
Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι μαζί με τα υγρά που έμειναν από τον σολομό. Προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε μέχρι να απελευθερώσει τιςμυρωδιές του, για περίπου ένα λεπτό.
-
Σωτάρετε και το κρεμμύδι. Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο, ρίξτε το λευκό ξηρό κρασί και χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς. Προσθέστε και τις λιαστές ντομάτες και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
-
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώστε άλλη μία φορά.
-
Τώρα, ήρθε η ώρα να προσθέσετε τα φύλλα από σπανάκι και μετά το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Μαγειρέψτε λίγο ακόμη την σάλτσα μέχρι να λιώσει το τυρί. Για ακόμη πιο παχύρρευστη σάλτσα, προσθέστε το κορνφλάουρ.
-
Φέρτε τον σολομό στο πιάτο και με ένα κουτάλι περιχύστε με την σάλτσα. Τέλος, σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό.
-
Ο σολομός με βουτυρένια λαχταριστή σάλτσα, σπανάκι, σκόρδο και μυρωδικά είναι έτοιμος για απόλαυση! Μπορείτε να σερβίρετε με ρύζι, μακαρόνια ή και ψητά λαχανικά!