Το ξέρατε ότι ο σολομός αποτελεί όχι μόνο από τις πιο νόστιμες τροφές αλλά και από τις πιο ωφέλιμες για την υγεία; Η εβδομαδιαία κατανάλωση σολομού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σας. Ας δούμε πως, παρακάτω.
Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού
Ο συνδυασμός από Ωμέγα-3, σελήνιο και βιταμίνες Α και D ενισχύουν σημαντικά την άμυνα του οργανισμού σε μακροχρόνιο επίπεδο. Η εβδομαδιαία κατανάλωση σολομού μπορεί να μειώσει το ρίσκο καρδιοαγγειακών προβλημάτων, διαβήτη και γνωστικής εξασθένισης.
Καλή πηγή πρωτεϊνών
Ο σολομός είναι από τις πιο υγιεινές πηγές πρωτεϊνών. Μόνο 100 γραμμάρια σολομού περιέχουν 25 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επίσης, η κατανάλωση σολομού βοηθάει περισσότερη την αίσθηση κορεσμού από το κρέας.
Τονώνει τις λειτουργίες του εγκεφάλου
Ο σολομός είναι γεμάτος από Ωμέγα-3 λιπαρά και βιταμίνη Β12 σε συνδυασμό με σελήνιο και χολίνη. Οι ουσίες αυτές συνδέονται με την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την καλή νευρολογική υγεία.
Κάνει καλό στην καρδιά
Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στον σολομό μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της χοληστερόλης. και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών προβλημάτων. Επιπλέον, ο σολομός είναι πηγή ποτάσσιου που βοηθάει την πίεση του αίματος και την καλή υγεία της καρδιάς.
Βοηθάει να χάσετε κιλά
Χάρη στην πρωτεΐνη που υπάρχει στον σολομό και τα πολυακόρεστα λιπαρά, εάν συνδυάζετε τον σολομό με γεύματα γεμάτα με ωφέλιμα ψητά λαχανικά, θα σας βοηθήσει να μειώσετε το βάρος σας με πολύ υγιεινό τρόπο. Αποφύγετε τις σάλτσες με πολλές θερμίδες και προτιμήσετε σος από λάδι και λεμόνι, που ταιριάζει εξαιρετικά με τον σολομό στην γεύση.