Το είχατε σκεφτεί ποτέ ότι θα τρώγατε ζύμη πίτσας από κουνουπίδι; Και όμως, γίνεται και είναι και πολύ υγιεινή και νόστιμη! Τραγανή και εύκολη στην παρασκευή της, πρόκειται για μία ζύμη με χαμηλούς υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη και με λίγες θερμίδες. Είναι η ιδανική λύση για να απολαμβάνετε σπιτική πίτσα με λιγότερες τύψεις! Από τότε που θα την δοκιμάσετε, δεν υπάρχει γυρισμός. Δείτε πως θα την φτιάξετε, δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε:
Τι θα χρειαστείτε για την ζύμη πίτσας από κουνουπίδι;
- «Σπάστε» ένα κουνουπίδι σε μπουμπούκια – τα οποία μετά θα μπουν στο μπλέντερ
- 2 φλ. τυρί μοτσαρέλα
- 2 αυγά
- 3/4 κτσ σκόρδο
- 1 κτσ αποξηραμένος βασιλικός
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 1 κτσ ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 375 βαθμούς κελσίου.
-
Απλώστε μία λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί που να χωράει μία τυπική ζύμη πίτσας.
-
Σε δόσεις, περάστε το κουνουπίδι από το μπλέντερ μέχρι να γίνει τρίμμα.
-
Απλώστε το τριμμένο κουνουπίδι σε μία στεγνή πετσέτα. Πρέπει όσο γίνεται να απομακρύνουμε τα υγρά του κουνουπιδιού.
- Τοποθετήστε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ. Εκεί, χτυπήστε 2 αυγά και ρίξτε τα στο μπολ. Προσθέστε το σκόρδο, τον βασιλικό, το πιπέρι και το αλάτι και τριμμένη μοτσαρέλα και ανακατέψτε καλά.
-
Απλώστε το μείγμα στην λαδόκολλα και φτιάξτε το σχήμα με ένα κουτάλι. Θα πρέπει να μοιάζει με ζύμη πίτσας.
-
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να αποκτήσει η ζύμη χρυσαφί χρώμα.
-
Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε 10 λεπτά να κρυώσει πριν αρχίσετε να φτιάχνετε την πίτσα. Απλώστε τα υόλοιπα υλικά που θα βάζατε σε μία πίτσα αναλόγως τις προτιμήσεις σας.
- Η ζύμη πίτσας από κουνουπίδι είναι έτοιμη! Κάτι μας λέει ότι θα γίνει η νέα αγαπημένη σας υγιεινή εναλλακτική!
-
Ακόμη, μπορείτε να φτιάξετε την ζύμη πίτσας από κουνουπίδι κάθε στιγμή και να την έχετε έτοιμη την κατάψυξη για όταν θέλετε να φτιάξετε μία πίτσα.