Μας αρέσουν πολύ τα μαυρομάτικα φασόλια και ένας ιδανικός τρόπος να τα απολαύσουμε είναι σε σαλάτα. Έχουμε την τέλεια συνταγή, την οποία θα βρείτε παρακάτω. Είναι πανεύκολη, ειδικά εάν χρησιμοποιήσετε έτοιμα φασόλια του εμπορίου. Εμείς, έχουμε συμπεριλάβει την εκδοχή όπου μαγειρεύετε εσείς οι ίδιοι τα φασόλια σας, οπότε επιλέγετε εσείς τι θα κάνετε. Δείτε, λοιπόν, πως θα φτιάξετε την πολύχρωμη αυτή και νόστιμη σαλάτα:
Τι θα χρειαστείτε για την σαλάτα με μαυρομάτοκα φασόλια;
- 250γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 φλ. νερό
- 1 χλωρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κόκκινες πιπεριές, ψημένες ή ωμές, ψιλοκομμένες
- 10 ελιές, ψιλοκομμένες
- 1 κτσ ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κτσ φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος – ή λίγος αποξηραμένος, ό,τι έχετε
- αλάτι και πιπέρι
Για το ντρέσινγκ με λεμόνι:
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κτσ μέλι
- ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- μπούκοβο (προαιρετικά)
Εκτέλεση Συνταγής
- Ξεκαθαρίστε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ, για να δείτε εάν υπάρχει βρωμιές, ζωύφια ή κανένα πετραδάκι ανάμεσά τους. Μεταφέρετέ τα σε ενα μεγάλο μπολ και καλύψε μέχρι πάνω με νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν το βράδυ. Να έχετε υπόψιν ότι θα διπλασιαστούν κατά την διάρκεια της νύχτας.
- Ξεβγάλτε καλά και ρίξτε σε μία χύτρα. Καλύψτε με νερό και φέρτε σε μία βράση. Ξεβγάλτε ξανά και πετάξτε το νερό.
- Επαναφέρετε τα φασόλια στην χύτρα μαζί με 4 φλ. νερό. Προσθέστε το φύλλο δάφνης. Φέρτε ξανά σε βράση.
- Ύστερα ρίξτε αλάτι και χαμηλώστε την φωτιά ώστε να σιγομαγειρεύονται τα φασόλια για άλλα 10 λεπτά.
- Ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάξτε και το ντρέσινγκ.
- Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά ώστε να αναμειχθούν.
- Μπορείτε να απολαύσετε την γευστική αυτή σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια αμέσως ή να την αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο τάπερ στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Είναι ιδανική για μεγάλα τραπέζια, όπου ο καθένας μπορεί να πάρει μερικές κουταλιές. Καλή απόλαυση!