Λατρεύουμε τα κεφτεδάκια από όσπρια, όπως τα αγαπημένα μας φαλάφελ. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε μία διαφορετική συνταγή για κεφτέδες, αυτή τη φορά από φακές. Και σας υποσχόμαστε, είναι τόσο νόστιμοι! Επίσης, είναι εύκολο να τους φτιάξετε και θα γίνουν οι νέοι σας αγαπημένοι. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική και για χορτοφάγους αλλά και για vegans. Δείτε πως θα την φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για τους κεφτέδες από φακές;
- 1½ φλ. κόκκινες φακές
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1½ κτσ ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κτγ αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κτσ πελτέ ντομάτας
- 1½ κτγ αλάτι
- ½ κτγ μαύρο πιπέρι
- 4 κτσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
- Μουλιάστε τις φακές για δύο ώρες σε κρύο νερό. Φροντίστε το νερό να καλύπτει τις φακές.
- Ξεπλύνετε τες με νερό και μετά βάλτε τες στο μούλτι ώστε να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαιντανό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την ρίγανη, τον πελτέ και το αλατοπίπερο.
- Ζεστάνετε 2 κτσ ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Το λάδι πρέπει να είναι καυτό ώστε να μην κολλήσουν οι κεφτέδες.
- Σχηματίστε μπαλίτσες από το μείγμα σας και πιέστε τες ελαφρά από πάνω ώστε να πάρουν το σχήμα του κεφτέ. Τηγανίστε το μισό μείγμα για περίπου 4 λεπτά και επαναλάβετε με τις άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το υπόλοιπο μισό του μείγματος.
- Οι κεφτέδες από φακές είναι έτοιμοι να τους απολαύσετε! Καλή όρεξη!