Η φασολάδα είναι το πιο αγαπημένο …comfort food στην Ελλάδα και όχι άδικα. Ένα πιάτο φασολάδα είναι αρκετό να γεμίσει την κοιλίτσα μας, να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο μας και να μας γεμίσει με τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Δείτε και εσείς πως θα φτιάξετε πεντανόστιμη κλασική φασολάδα απλά και εύκολα. Δεν χρειάζεται κόπο, χρειάζεται… τρόπο!

Τι θα χρειαστείτε για την κλασική φασολάδα;

  • 500 γρ. λευκά φασόλια – μουλιάστε τα από το βράδυ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 στικ σέλινο κομμένο σε ροδέλες
  • 150 γρ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 1 κτσ πελτές ντομάτας
  • 150 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής 

  • Γεμίστε μισή κατσαρόλα με νερό και προσθέστε τα φασόλια. Βράστε σε υψηλή φωτιά. Μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά και μετά ξεβγάλτε τα φασόλια στον νεροχύτη.
  • Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από την φρέσκια ντομάτα, τον πελτέ και το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
  • Ρίξτε 3 λίτρα νερό και βράστε σε υψηλή φωτιά.
  • Χαμηλώστε την φωτιά και σιγομαγειρέψτε μέχρι τα φασόλια να είναι μαλακά και μαγειρεμένα. Μπορεί να πάρει έως και 2 ώρες αναλόγως τα φασόλια που επιλέξατε. Προσοχή μην παραμαγειρευτούν τα φασόλια γιατί θα διαλύονται.
  • Προσθέστε την φρέσκια ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και το ελαιόλαδο. Σιγουρευτείτε ότι υπάρχει αρκετό νερό ώστε να καλύπτει αρκετά τα φασόλια. Μην ξεχάσετε να αλατοπιπερώσετε.
  • Μαγειρέψτε για 30 λεπτά ακόμη μέχρι η φασολάδα να είναι δεμένη και παχύρρευστη. Να ανακατεύετε συχνά ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο τα φασόλια.
  • Η φασολάδα σας είναι έτοιμη! Μπορείτε να σερβίρετε με λίγη φέτα. Ένα tip που δίνει πολύ γεύση είναι να ρίξετε και πίκλες μέσα, από αυτές που έχουν και καρότο και κουνουπιδάκι. Δεν θα το πιστεύετε πόσο ταιριάζει και πόση γεύση δίνει! Βουτήξτε το ψωμάκι σας μέσα και καλή απόλαυση!

φασολάδα

Δείτε ακόμη: Φασολάδα με σκόρδο και λεμόνι – Δεν την έχετε ξανά κάνει τόσο νόστιμη!