Οι πατάτες αυτές με μέλι, με το υπέροχο κουρκούτι, είναι τόσο νόστιμες που θα τις φάτε κατευθείαν από το γουόκ, από την λαιμαργία σας. Είναι η ιδανική λιχουδιά για ένα βράδυ που είστε κουρασμένοι και θέλετε να «κακομάθετε» τον εαυτό σας. Εμπνευσμένη από την ασιατική κουζίνα, αυτή η πανεύκολη συνταγή θα γίνει από τις νέες σας αγαπημένες. Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για τις πατάτες με μέλι;
- 4-5 μεσαίου μεγέθους πατάτες, κομμένες όπως οι τηγανιτές
- Λάδι για τηγάνισμα
Για το κουρκούτι:
- 2 κτγ πάπρικα
- 1 κτσ σκόνη σκόρδου
- 3 κτσ κορν φλάουρ
- 3 κτγ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κτγ αλάτι
Για την γευστική σάλτσα μελιού:
- 2 κτσ ηλιέλαιο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
- 1 κτσ ψιλοκομμένο σκόρδο
- 3 κτσ λευκό σουσάμι
- 1 κτγ ξύδι
- 1 κτσ σάλτσα σόγιας
- 2 κτσ κέτσαπ
- 1 1/2 κτσ μέλι
- 1/4 φλ. νερό + 1 κτσ κορν φλάουρ ακόμα
- 2 χλωρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο τμήμα)
Εκτέλεση Συνταγής
- Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι γ.ο.χ., την πάπρικα, την σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Καλύψτε με το μείγμα τις πατάτες και ανακατέψτε για να πάει παντού.
- Ζεστάνετε λίγο λάδι στο γουόκ. Τηγανίστε τις πατάτες μέχρι να έχουν μισοψηθεί. Προσοχή: επειδή έχουμε βάλει λίγο λάδι, πετάμε τις πατάτες μία – μία ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Όταν μαγειρευτούν, αφαιρέστε και τοποθετήστε σε αντικολλητικό χαρτί.
-
Καθαρίστε το γουόκ, ρίξτε λάδι και τσιγαρίστε λίγο το σκόρδο και seconds. Προσθέστε το σουσάμι για να το καβουρδίσετε λίγο, για ένα λεπτάκι. Προσθέστε το ξύδι, την σάλτσα σόγιας, την κέτσαπ και το μέλι. Έπειτα, ρίξτε μία κουταλιά νερό και το υπόλοιπο κορν φλάουρ ώστε να γίνει παχύρρευστη και ωραία η σάλτσα.
-
Επαναφέρετε τις πατάτες στο γουόκ και ανακατγέψτε για να καλυφθούν με την σάλτσα. Σερβίρετε με το χλωρό κρεμμυδάκι! Οι φανταστικές αυτές πατάτες με μέλι είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!
Δείτε ακόμη: Ασιατικοί λαχανοντολμάδες! H Fusion κουζίνα συναντά την ελληνική