Τα cookies είναι τα αγαπημένα μπισκότα όλων. Γιατί να τα πάρουμε έτοιμα από το ράφι και να μην τα φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι μας; Ειδικά με την παρακάτω συνταγή, που είναι απλή και εύκολη. Πάμε να δούμε πως:
Τι θα χρειαστείτε για τα cookies;
- 1 φλ. λιωμένο βούτυρο
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 βανίλιες
- 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ κορν φλάουρ
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 φλ. σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση Συνταγής
- Απλώστε μία λαδόκολλα στο ταψί.
- Λιώστε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για 1-2 λεπτά.
- Ξανά σε μέτρια ταχύτητα προσθέστε σταδιακά τα αυγά στο μείγμα, καθώς και τις βανίλιες. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Προσθέστε στο μείγμα και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας.
- Καλύψτε το μπολ με το μείγμα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες ή όλο το βράδυ.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°. Φέρτε την ζύμη των μπισκότων από το ψυγείο και φτιάξτε μπαλάκια. Πιέστε το κάθε μπαλάκι για να γίνει δίσκος και ρίξτε μερικές ακόμη σταγόνες σοκολάτας από πάνω. Αφήστε κενά μεταξύ τους, επειδή θα απλώσουν όσο ψήνονται.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 16-18 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
- Σερβίρετε φρέσκα με ένα ποτήρι γάλα ή αποθηκεύστε σε ένα αεροστεγές σκεύος ώστε να τα απολαμβάνετε και τις επόμενες ημέρες.