Το παραγγέλνουμε στις ταβέρνες πάνω στο κύμα, κάθε φορά που πάμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε μυδοπίλαφο στο σπίτι και να το κάνουμε και πολύ πετυχημένο; Μάλιστα, στην παρακάτω συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε ρύζι basmati.
Την υπέροχη αυτή συνταγή – και πολύ εύκολη – την μοιράστηκε μαζί μας η 3αλφα. Ως πρεσβευτής της μεσογειακής διατροφής για πάνω από 50 χρόνια, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα στοιχεία που συνθέτουν τα πιο γευστικά ελληνικά πιάτα και αποφασίζει να μοιραστεί τέσσερις εύκολες, καλοκαιρινές συνταγές, όπως οι παρακάτω.
Γιατί ελληνικό καλοκαίρι είναι… οι γεύσεις της μεσογείου που ενώνονται με την θάλασσα, είναι η κάθε κλασσική ελληνική συνταγή που έχει ετοιμαστεί με αγάπη βάζοντας τα καλύτερα συστατικά με την υπογραφή της 3αλφα.
Τι θα χρειαστείτε για το μυδοπίλαφο με ρύζι;
- 1 φλ. 3αλφα Ρύζι Basmati
- 25 φρέσκα μύδια με το κέλυφος
- 1 φλ. νερό
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 κτγ μπαχάρι
- 1/4 φλ. σταφίδες
- 1/4 φλ. κουκουνάρι
- 2 κτσ μαϊντανό
- 2 κτσ άνηθο
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
- Τοποθετούμε τα μύδια σε σουρωτήρι και τα πλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό για 3-4 λεπτά. Όσα μύδια ανοίξουν στο πλύσιμο, τα πετάμε.
- Αφαιρούμε τα μουστάκια τους με τα χέρια ή με μαχαίρι, τρίβουμε καλά το κέλυφος με βούρτσα και τα ξεπλένουμε ξανά μέσα στο σουρωτήρι.
- Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε τα καθαρισμένα μύδια, το νερό και το κρασί. Ανάβουμε δυνατή φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Ανακινούμε την κατσαρόλα για να ανοίξουν πιο εύκολα.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σε αυτό το σημείο, όσα μύδια παραμείνουν κλειστά, τα πετάμε.
- Στραγγίζουμε τα μύδια και κρατάμε δυο φλιτζάνια από τον ζωμό στον οποίο έβρασαν. Αν τυχόν έχει ακαθαρσίες, τον περνάμε από τουλπάνι.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης μέχρι να μαλακώσουν, για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τον ζωμό των μυδιών και σιγοβράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά, μισοσκεπάζοντας την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το μπαχάρι, τη σταφίδα, το κουκουνάρι, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά επιπλέον.
- Σε αυτό το σημείο, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα. Αφήνουμε το μυδοπίλαφο να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
- Καλή σας όρεξη!