Ψάχνετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό κέικ, που θα είναι όμως εξίσου νόστιμο και σχετικά ελαφρύ; Το βρήκατε. Σήμερα, θα φτιάξετε εύκολα το τέλειο κέικ με μύρτιλλα, γιαούρτι και βρώμη. Δεν χρειάζεται καν μίξερ για να γίνει και μπορείτε να το παίρνετε μαζί στην δουλειά σας για πρωινό. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε:
Τι θα χρειαστείτε για το κέικ με μύρτιλλα;
- 1 ¼ φλ. χύμα βρώμη
- 1 ¼ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 ½ κτγ μπέικιν πάουντερ
- ½ κτγ μαγειρική σόδα
- ¼ κτγ αλάτι
- 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
- ¼ φλ. γάλα
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 βανίλιες
- ½ φλ. μέλι
- 1/3 φλ. λιωμένο λάδι καρύδας ή βούτυρο
- 2 φλ. μύρτιλλα
Εκτέλεση Συνταγής
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C και βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ ή ένα τετράγωνο ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα στεγνά συστατικά: την βρώμη, το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
- Έπειτα, σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα υγρά συστατικά: το στραγγιστό γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά, το μέλι και το λιωμένο λάδι καρύδας.
- Έπειτα, προσθέστε όλα τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατέψτε καλά με μία σπάτουλα.
- Έπειτα, ρίξτε τα μύρτιλλα και μην ανακατέψετε άλλο το μείγμα του κέικ. Μεταφέρετε το μείγμα του κέικ στην φόρμα και ψήστε για 45-55 λεπτά.
- Αφήστε το κέικ με μύρτιλλα για 20 λεπτά να κρυώσει στην σχάρα και μετά απολαύστε το!