Αυτό το κέικ γιαούρτι – λεμόνι – ανθότυρο είναι μία ελληνικότατη εκδοχή ανάμεσα σε cheesecake και τα κλασικά κέικ που τρώγαμε μεγαλώνοντας. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του, είναι ελαφρύ και είναι και πεντανόστιμο. Δεν είναι υπερβολικά γλυκό σε σημείο που σε λιγώνει, γεγονός που το κάνει ιδανικό για όλη την οικογένεια. Θα γίνει το νέο αγαπημένο συνοδευτικό του πρωινού σας καφέ. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε.
Τι θα χρειαστείτε για το κέικ με γιαούρτι, λεμόνι και ανθότυρο
- 500 γρ. ανθότυρο
- 220 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 βανίλιες
- 145 γρ. αραβοσιτέλαιο
- 3 αυγά
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κτγ αλάτι
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 1 λεμόνι: χυμός + ξύσμα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση Συνταγής
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C.
-
Ρίξτε στον κάδο του μίξερ το ανθότυρο, το γιαούρτι, την ζάχαρη, τις βανίλιες και χτυπήστε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα για 2-3 λεπτά.
-
Ρίξτε σιγά σιγά το αραβοσιτέλαιο. Ύστερα, χαμηλώστε την ταχύτητα σε χαμηλή και ρίξτε ένα ένα τα αυγά. Όταν έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα και όλα έχει γίνει αφράτο, αφαιρέστε από το μίξερ.
-
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.
-
Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ, ενσωματώνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με την κρέμα. Ανακατεύουμε σταδιακά με μία σπάτουλα.
-
Τέλος, ρίξτε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
-
Βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ και ρίξτε το μείγμα. Ψήστε για περίπου 45 λεπτά.
-
Για να καταλάβετε πότε έχει γίνει το κέικ, τρυπήστε με μία οδοντογλυφίδα. Εάν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
-
Αφήστε το κέικ με γιαούρτι, λεμόνι και ανθότυρο να κρυώσει πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να ρίξετε λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω για ντεκόρ. Επίσης, μπορείτε να παίρνετε 2 κομμάτια στην δουλειά σας για να το απολαμβάνετε με τον πρωινό σας καφέ. Καλή απόλαυση!
Δείτε ακόμη: Guinness κέικ – Πλούσιο σε γεύση χάρη στην μπύρα